09 mai 2008

Rõõmustage oma ema lutikatõrjevahendiga

Selle nädala fotojahi teemaks on sildid ja märgid. No neist siin New Yorgis puudu pole. Kohalike elanike elu on siltidega vägagi ära reguleeritud. Pesumajas näiteks on meil umbes 10 silti - ära pane kummist asju pesumasinasse, ära pane liiga palju pesu pesumasinasse, ära istu pesumasinate ega laudade peal, põlenud esemete eest pesumaja ei vastuta, tänan, et kasutasite meie pesumaja jne.

Sellised toredad teated leidsin Brooklyni linnaosas ühe 99-sendi poe aknalt.
Ilus lilleline plakat teatab, et "Emadepäev. Tee see eriliseks" Ja kõrval on käsitsikirjutatud silt: "Meil on nüüd müügil lutikate tapmise aerosooli."
Ei ole enam vaja pead vaevata, mida emale kinkida :)
Vat sellise sildi leidsin metroost, kus on kirjas, et kolmas rööbas on ohtlik, kuna ta on elus :)
Nojah, kodus vaatasin sõnastikust järgi, et sõna "alive" tähendab ka pinge all olemist. Elektripinge siis. Rong saab sellest kolmandast rööpast liikumiseks voolu. Kui inimene seda käega katsuma läheb, siis ta üldjuhul söestub. Inimene söestub, mitte rööbas.
Selline silt on New Yorgi Linnaülikooli LaGuardia Kolledži kohvikus.
USA variant nõukogudeaegsest sildist "Ise sööme, ise joome, ise nõud ka ära toome."
Otsesem tõlge ütleb, et "Kui vähegi suudad, siis korista oma laud ära." Või midagi niisugust :)

Ja niisuguseid silte leiab suurematest ruumidest. See teatab, et üle 372 inimese selles konkreetses ruumis viibimine on ohtlik ja seadusevastane. Kas keegi seal kunagi ka inimesi loeb, et mitu juba sees on ja kas veel mahub, ma ei tea.

5 kommentaari:

Ti:a ütles ...

:) kas sinna ruumi pääsemiseks jagatakse järjekorranumbreid? kuda need inimesed muidu teavad ,mitu seal juba enne neid on ? :)

enetimm ütles ...

Huvitav tõesti, kui palju sarnaseid hoiatavaid ja ettevaatusele kutsuvaid ja soovitavaid silte Eestis on... Järgmine kord hoian silmad lahti!
Täna juhtusin peale sildile ühe poe parkimisplatsil, milles sügavalt kahjatseti, et nad ei saa kuidagi vastutada selle eest, kui keegi paha inimene autost midagi pihta paneb...

Ritsikas ütles ...

Teen koopia Killukesele kommitud tekstist!:
Ma ikka alati mõtlen, kes jõuab kõiki neid silte lugeda ja jälgida, mis väljapööol Eestit üleval on! Tee seda, ära tee seda; mine sinna, ära mine sinna...jne
Aga siit on hea naerda... ehk ongi kellelegi vajalikud! Armas igatahes!

Ikka imestan!

Kart ütles ...

Ameerikas (ja ka mujal läänemaailmas) teenivad need sildid ainult üht eesmärki - omanikke kohtukeisside eest kaitsta - ja pole mõeldudki lugemiseks ega järgimiseks;))
kui silt on väljas, on hoiatatud seaduse kohaselt.

Anonüümne ütles ...

vanasti oli nii, et parim kink on raamat, aga uuemal ajal siis..