03 mai 2008

Eesti prügikorjamispäev New Yorgis telepurgis



Vaatame siin vahel õhtuti BBC uudiseid ja täna oli esimest korda minu siinoleku kolme aasta jooksul selline armas juhus, et kuulsin telekast eesti keelt :)
BBC-s räägiti, kuidas tublid eestlased oma kodumaad koristasid.
Ühest küljest oli nagu uhke, et eestlased suudavad midagi sellist korda saata.
Teisest küljest on nagu häbi, et Eesti inimestel üldse tuleb pähe sodi metsa alla visata.
Vabandan kehvade piltide pärast, aga polnud eriti aega harjutada, kuidas paremat kaadrit kätte saada.
Siit või siit saab asja ilusamini vaadata.

3 kommentaari:

Maarja ütles ...

Sloveenias ka räägiti õhtustes uudistes prügikoristamisest.

unekott ütles ...

mis sa seal ikka häbened. arvad tõesti, et teistes riikides ei visata prügi põõsasse? lihtsalt mujal, tsiviliseeritumates riikides on koristusfirmad maaomanikele taskukohased ja/või koristavad maaomanikud tihedamini omi krunte ning kindlasti on prügimajandus pisut paremini korraldatud kui meie (siiski veel postsovietlikus) riigikeses. kui on. vaadake kasvõi mis toimub Napolis. minul nt on paari aasta tagusest Pariisist nt lisaks kaunile arhitektuurile eredalt meeles justnimelt prügihunnikud triumfikaare all.

Reede ütles ...

Eks on jah teistes riikides kah sodi põõsas ja linnades lendavad kilekotid puudelatvadesse kinni ning immigrantidest indialased viskavad tühjaksjoodud kohvitopsid lahke käega Manhattani kõrval voolavasse East Riverisse nagu kodusesse Gangessesse, sest kümme sammu lähima prügikastini koos tühja topsiga on ületamatult raske astuda.
Aga Eesti rahvas võiks ju olla vähemalt selles osas teistest parem, et oma ilusat metsikut loodust ei risustaks :) Sest kui oled jõudnud selle asja omale kunagi osta, millest hiljem prügi saab, siis võiks jõuda ka selle likvideerimise eest maksta.
Prügimajanduse organiseerimatuse koha pealt Eestis ma praegu kaasa rääkida ei oska, pole seal kolm aastat elanud. Varem vähemalt Pärnus meie maja juures tühjendati konteinereid küll ilusasti ja väga kallis polnud maksta ka.
Aga see, mis Napolis toimus, näitas hästi Itaalia riigi valitsemismeetodite eripära :)