08 jaanuar 2009

Nõuded algajale raamatupidajale

Ma loen iga päev töökuulutusi. Täna leidsin näiteks sellise, kus lõpetuseks oli kirjas:
High level attention to detail and strong customer service skills are a must. 1-2 years experience in Accounts Payable or Accounting related job functions. High School Diploma or GED. Some college preferred. Able to lift boxes up to 30 lbs.
Ametikohaks oli raamatupidaja assistent (tarnijate arved), kus peale paariaastase töökogemuse ja keskhariduse nõutakse ka võimet tõsta raskemaid kui 13,6 kilo kaaluvaid kaste.

8 kommentaari:

enetimm ütles ...

Väga huvitav... kuigi oma töö juures, kus ma tavaliselt pabereid ühest virnast teise tõstan, on tulnud ette mõne raskema kasti tõstmist, kui pabereid on küllalt tõstetud ja paberivirnad tuleb arhiivi toimetada :). Võib-olla on neil eriliselt suured paberivirnad :)
Soovin Sulle head tööjahti!
Oma kogemuse järgi soovitan ainult mitte kuulutuste peale reageerida. Tasub oma resümeesid saata välja kompaniidele, mis tundudvad sobivad. Ja räägi nii paljudele kui võimalik, et otsid tööd! Kuigi viimane oli minu jaoks eriliselt võõras! Aga tutvused maksavad nii palju... ükskõik millisel maal sa ka ei ela!

Reede ütles ...

Aitäh heade soovide eest :)
Eks ma kuulutan jah igal pool, et teeks nüüd vahelduseks tööd ka. Natuke tegelikult teengi, aga võiks ju rohkem.
Tutvused maksavad jah, eks tööandjal on lihtsam otsustada, kui mingi eelinfo inimesest on olemas. Töökoha pakkumine ja otsimine on ka nagu loterii mõlema poole jaoks, et kas läheb õnneks või mitte.
Muide - arutasime siin üksõhtu, et ei tea, kuidas Kanada tööturul olukord on. Pole sealsetest koondamistest midagi kuulnud. Ega sealt ometi majanduslangus mööda ei lähe?

Anonüümne ütles ...

Siiri, ma arvan, et antud juhul on tegemist kompanii poliitikaga mitte toole votta fyysilise puude voi tervislike probleemidega inimest. Ametlikult nad seda teha muidugi ei voi, aga kui job description'isse teatud tingimused sisse kirjutada, siis voivad nad kasvoi ainult suurte rindadega blondiine toole votta ja kedagi ei saa diskrimineerimise parast vastutusele votta.

Edu too leidmisel!!!

Merike

enetimm ütles ...

Kanadas on hetkel kõige rohkem mõjutatud olnud firmad, mis on kuidagi USAga ühenduses. Paljud on just autotööstuses kaotanud kohti. Siin on üks artikkel Kanada praeguse olukorra kohta. Pean ütlema, et suurt paanikat pole ma märganud, kuigi samas muretseme pisut just kaasa võimaliku töökaotuse üle (ameeriklased ostsid firma mõni aasta tagasi).
Kui aga tahad minna elama Nunavuti või mõnda teise sarnasesse maanurka, siis ei peaks töö pärast muretsema :)

Mina soovitan küll Kanada poolegi silmad lahti hoida. Olen vist tõeline selle riigi patrioot :)

Reede ütles ...

Ma koostasin kunagi selle ettevõtte kõik ametijuhendid, kus ma ise töötasin. Kuna olin ainuke kontoritöötaja, siis enda ametijuhendi tegemine oli eriti lõbus - panin peaaegu kõik liigutused kirja, mis tegin ja sain väga pika nimekirja. Juba raamatupidamises on nii palju erinevaid operatsioone, et neid sai mitu lehekülge. Lisaks sekretäritöö. Tõsi, kaustade riiulisse panekut ja sealt võtmist ei pannud kirja :)
Aga jah, tööandja proovib ikka läbi lillede ja JOKK-vormis oma tahtmist saada. Samuti ka töötaja :) Eestis hoiti (siiani) töötajat seadustega päris hästi, seda karmim tundub siinse töötaja olukord - Gerti on oma blogis selles veidi kirjutanud http://gerti-usas.blogspot.com/

Reede ütles ...

Killuke - aitäh artikli eest!
Mis värk selle Nunavutiga on? Meil siin tekkis lausa huvi, hakkasime kohe uurima, et mis maa ja mis inimesed. Mitte et me ise sinna elama tahaks minna, natuke karm piirkond tundub :)

enetimm ütles ...

Nunavut on kõige põhjapoolsem osa Kanadast, ei ole provints, on territoorium. Tähistab oma 10 sünnipäeva sel aastal, inuitid võitlesid oma ala endale välja. Kuna just lugesin artiklit selle kohta, siis tuli kohe meelde lõik, kus kiideti, kui palju maavarusid neil on, kuid töötajaid eriti pole, isegi mitte kontoritesse! Nii et ega midagi, paksud kasukad kohvritesse ning sammud sinnapoole :)

Tegelikult on Kanada lõdvemaks lasknud oma tingimusi immigrantidel teatud erialadel kohe tööle minna (näiteks arstid, õpetajad), kui nad taolistesse kõrvalistesse asulatesse lähevad. Muidu tuleb läbida päris raske kadalipp, sellepärast ongi siin hulgaliselt kõrgelt haritud taksojuhte ja koristajaid ja muid madalapalgalisel tööl.

Reede ütles ...

Aitäh, Killuke silmaringi avardamise eest!