31 jaanuar 2008

UPS

On olemas nähtus nimega UPS. See ei tähenda alati, et miskit juhtus vaid UPS (United Parcel Service) toob internetist tellitud kaubad koju kätte.
Enamasti toob tööpäeval ja töö ajal ning kui siis kedagi kodus pole, jätab sildi, et käis kohal ja millal jälle tuleb.
Vahel tulevad õhtusel ajal ka, kuidas kunagi. Meie juures käivad tavaliselt kell 10 hommikul ja ma katsun sel ajal kodus olla.
Kui kolm korda on käinud ja kedagi pole kodus olnud, siis tuleb ise nende kontorisse pakile järgi minna.
Internetist saab ka jälgida, millal neil on plaanis su kodu külastada.
Neile meeldib asju pakkida suurtesse karpidesse.
Meie tellisime viimati kassette back-uppide salvestamise jaoks ja toodi viis väikest kassetti suure karbiga.
Karp oli täidetud kilekotitäie valgete kergete plastist junnidega, mille sees kaevates leidsin ka kassetid.

Kassetid ja karp, milles nad toodi.

Põhiliselt selliseid mõttetuid asju veab UPS oma autodega mööda ilma ringi.
Ega ma muidugi päris kindel pole, kas neilgi asjadel, mis on mõttetute asjade sisse pakitud, on mingi mõte.

Autod on sellised (pilt siit), tavaliselt sõidavadki niimoodi lahtiste ustega, et kulleripoisil oleks mugav sisse-välja joosta.
Meie oleme oma kulleripoisiga juba päris tuttavad, kui vahel niisama tänaval näeme, siis ikka teretame ja tema alati ikka vaatab järgi, kas keegi kodus on, mitte ei jäta niisama silti uksele. Kui meid polegi kodus, siis annab paki majaperemehe kätte.
Aga mõned kulleripoisid on laisad - nad ei hakka uurimagi, kas kedagi kodus on vaid panevad kohe välisuksele teate, et nad käisid ukse taga, aga kedagi polnud kodus. Nii et sa võid kodus kannatamatult oma tellitud jublakat oodata ja pärast välja minnes leiad ukselt sildi, et UPS on kohal käinud ja sind pole kodus olnud. Enda arust olid küll kodus ja uksekell ka täitsa töötab. Aga UPS-i poisil on teine arvamus :)
Ja see jutt kehtib ka sellise kullerfirma nagu FedEx kohta.

4 kommentaari:

enetimm ütles ...

...ja oh häda! siis on terve maja neid plastist jublakaid täis, sest lastele meeldib nendega mängida :) millegipärast lähevad need jubinad veel elektrit täis ning küll on siis raske nendega sõda pidada!

Reede ütles ...

Need jubinad on väga tülikad jah, kui tuppa laiali pääsevad :)

Anonüümne ütles ...

Siiri – neid valgeid jubinaid saab nalja viluks kommide pähe pakkuda, aseta nad usaldusväärsesse kommikaussi ja paku kontoris, aga enne 1.aprilli….
Ja veel – mind häirib UPS autojuhtide sõidumaneerid, nad võtavad piiramatu õiguse oma auto parkida keset teed ja oma toimetusi teha, samal ajal blokeerides möödasõitu. Kas see on neile valitsuse poolt lubatud äkki?

Reede ütles ...

Ma siin seda komminalja hästi teha ei julge, äkki mõni sööbki mõne jubina ära ja pärast kaebab mu kohtusse :)
UPS-i autod pargivad jah keset teed, aga ega neil tavaliselt kuskile mujale parkida polegi - meil on tänavate ääred kõik autosid täis. Mingit eriluba neil selleks vaevalt on.
Aga siin paljud jäävad täiesti külma kõhuga keset tänavat seisma, isegi nii, et linnaliini bussid ei saa mööda. Ja siis kogunevad mõlemas suunas väiksed tuututavad järjekorrad ja kõik lähevad järjest vihasemaks :)
Mina pole double parkingu peale veel vihastama pidanud, sest meil autot pole - siiani oleme saanud ilma hakkama ja palju muresid tänu sellele olemata :)