10 november 2007

Mõned kodud New York Citys. Whitestone, Queens


Kõik selle tänava majad on vaatega East Riverile.


Rõdud on muidugi jõe poole.








Whitestone'is käisime 21. juulil.

6 kommentaari:

Karuema ütles ...

Enamus nendest majadest on sarnased nendele, millised on valdavalt vene omanikele kuuluvad häärberid Tallinna erinevates uutes linnaosades...
Soomes nii suuri maju ehitatakse harva...lihtsalt nii külmas kliimas...

Elviina's blog ütles ...

Võibolla on asi ka selles, et Soomes ei ole kombeks oma rikkusega eputada.

Reede ütles ...

Aga meil siin on muidugi itaallased. Mafioosode järeltulijad, võibolla. Või ongi tänapäeva itaallastel sellised majad?

Mari-Leen Albers ütles ...

ühepereelamud?
mõned on küll nii suured, et hirm tuleb peale - ma ei tahaks!

enetimm ütles ...

Väga tuttav pilt Torontost. Muidugi on siin rajooni, kus majad juba aastakümneid suured, kuid praeguse eriliselt hea majandusliku seisuga, kus töökohti aina juurde tuleb ja pangaprotsendid väikesed, tõmmatakse pisikesi maju maha ning ehitatakse monstrumeid peale.
Nii ka meie tänaval. Kirjutasin sellest kunagi ja panin pildi võrdluseks, kus ühekordsest majast sai kahekordne hiiglane. Selline saatus ootab ilmselt kõiki meie poolse tänava maju, niipea kui need müüki lähevad.
Minu jaoks on see täiesti mõismatu... Majad, millel nägu ja hing kaovad, asemele tulevad külmad ja ilmetud lossid.
http://ca.blog.360.yahoo.com/blog-X.WjsBU0daNVRzyBRG13CUQ1XfA4CFM-?tag=maja

Reede ütles ...

Ühepereelamud jah. Mina ka endale nii suurt maja ei tahaks, aga need väikesed meeldivad mulle küll. Suur maja nõuaks liiga palju aega ja ma arvan, et oma elu ei peaks kulutama sellise maja orjamiseks, mille enamus ruume tavaliselt tühjana seisab. Muidugi on mul raske mõista ka Aasias jõgede ääres vaihüttides elavaid inimesi - minu nõudmised eluasemele jäävad kuskile nende kahe äärmuse vahele :)
Aga Whitestone on ilus puhas rajoon ja huvitav on seal vahel niisama käia. Kallis rajoon ka muidugi.
USA majandus käib praegu kahjuks kolinal alla (dollari kursi kiire langus pole vast kellegile uudiseks), ega ettevõtete Aasiasse kolimine siinsele keskklassile hästi ei mõju. Paar päeva tagasi kõndis uudiste saate reporter mööda ühte tavalist paarikorruseliste majade tänavat ja arutas, et ei tea, millised jõulud tulevad sel aastal nende majade elanikele - kas peavad oma armsatest kodudest välja kolima, sest töökohtade kadumise tõttu ei suudeta enam laene maksta. Ja kas taibatakse vahetada oma majasuurused autod väiksemate vastu, sest nii kiiret kütusehinna tõusu pole enne nähtud. Praegu ei ole USA-s väga tore elada. Suurettevõtete juhid paistavad ettevõtete arengusse suhtuvat pigem mentaaliteediga - peale mind tulgu või veeuputus.
Ja lisaks muidugi see viimastel aastatel kestnud laenuralli, kus laenu anti muuhulgas ka koristajale, kelle aastapalk on $12 000 ning laenu sai ta paarimiljonilse maja ostuks. See viimane näide ehk siiski on erandlik - tegemist oli ühe kinnisvara kompanii petuskeemiga, mille tulemusel see koristajaneiu seisab nüüd miljonilise võla ees ja majast on ka ilma.
Vaatame, mis saab.