29 november 2007

Ehitan, mis tahan. Eye sore.


Vahel me läheme parki mööda tänavat, kus on tellistest ühekorruselised ridamajad.
Eelmisel aastal lõhuti üks neist maha ja põmmdi - aastaga valmis kolmekorruseline läikiva fassaadiga asi nende vahele.
Jah, pargi lähedal on maal suurem väärtus ja pea kohal laiutava õhuruumi kasutamata jätmine sulaselge raiskamine.
Aga võibolla võibki siin linnas ehitada mida iganes ja kuhu iganes. Võibolla on see kunst või mingi selline stiil, millest mina midagi ei tea :)
Ratastooli tõstmise lift ka ilusti maja ees, ärge öelge, et inimestele ei mõelda.
***
Our favorite route to the park takes us down a street lined by one-storey brownstones.
Last year we were surprised to find one of them gutted and what do you know, a new three-storey building has gone up in it's place.
Not surprisingly the land costs more the closer you get to the park so the owners figured they'd cash in on the location.
Sometimes this sudden building boom seems pretty bizarre.

3 kommentaari:

Askeldaja ütles ...

Kui vaadata neid jubedaid uusehitisi, mida näiteks Queens Crapi blogis queenscrap.blogspot.com tihti näha on, siis tundub jah, et keegi seda ei kontrolli.

enetimm ütles ...

Ma kujutan ette, et kindlasti on mingid asjapulgad seda kontrollimas, nii nagu Torontos. Hiljuti selgus meile aga tõsiasi, et hoolimata keeldudest ja reeglitest, ehitatakse maja valmis ning peale seda makstab ehitaja kõvad trahvid. Trahvid aga on ettevõtja jaoks vaid tühine osa võrreldes sellega, mis nad teeninud on... ja linnavalitsus on natuke rikkamaks saanud sissekasseeritud raha võrra.

Reede ütles ...

See maja on ilmselt jah väljarentimise eesmärgil ehitatud. Miks ei võiks seesama ettevõtja lasta teha midagi ilusat või vähemalt natukenegi ümbruskonda sobivat maja, kui tal rahapuudust pole :) Et ta saaks teistele ka uhkusega näidata, et see maja siin kuulub mulle.
Aga võibolla selle ettevõtja arvates see maja ongi ilus :)