22 november 2007

Me täname :) Happy Thanksgiving!

Vasakul Wards Island, paremal pool East Riverit Astoria park, mille lähedal me elame.
***
On the left is Wards Island where the Hell Gate Bridge arch so gracefully lands. We live across the river almost down by the elevated railroad.
Astoria park.
Käisime tänase ilusa ilma puhul Randalls Islandil vorsti grillimas.
Macy's Kaubamaja paraadil jäi käimata sel lihtsal põhjusel, et magasime vaba päeva puhul jälle pool sellest maha.
Kohalik rahvas sööb täna õhtul kalkuneid, meie kalkunit koju ei tirinud, sest kesse oleks ta ära söönud. Naabrimees rääkis, kuidas tema tuttavate peres pandi hommikul 9-kilone kalkun ahju ja see seal siis päev otsa küpseb (nii umbestäpselt 8 tundi).
Me hoopis jõime eggnogi rummiga.
Ja naabrimees aitas meil grillvorsti ning venelaste poest toodud riia leiba süüa.
***
Weather was outstanding today. A little humid but otherwise very nice and seasonal. Macy's had the famous Thanksgiving Day Parade but being that we slept in, we never made it. Turkey is the staple of the day but we never bothered. It's only the two of us and wasting food is not our style. Instead, we decided to feast on Italian garlic sausage plus Russian bread, all that washed down with a little of local wine, courtesy of our neighbor across the way. And we wanted to cook outdoors so Randalls Island was our natural choice. Food was excellent but we could have done with little less wine. As if that wasn't enough, once we got home, there was homemade eggnog.
Cheers!!!!

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

meie unustasime tänupüha hoopis ära.. eile käisime aga väljas, New Orleans stiilis luksusrestoranis söömas.

Sinu auks võttis mu kaaslane ameerika steigist tehtud New York steak'i (12-oz küll 16-oz asemel). hind oli krõbe (600 EEK ports), aga liha ülihea. mina jätkasin Austraalia lobsterisabaga, mis oli nii suur, et mahtus vaevalt taldrikule ;) juustukooki mascarpone ja värskete maasikatega ei jõudnudki nautida, aga proovime nüüd kodus järele.

sellised tuuled siis ka ameeriklaste tänupühaks. kalkun, hüvasti!

Askeldaja ütles ...

Sul ei ole vajagi kuhugi sõita sügisloodust imetlema, punased puud on pargis olemas :)

Reede ütles ...

Oh, Leelo, või kohe minu auks New Yorgi steak :) Igatahes tervitused Sulle ja Su sõpradele seal kaugel maal!
Mina isiklikult tellin väljas söömas olles ka lobsterit või krevette või kala. Liha tundub nii igav ju :) Või pole ma tõeliselt head liha saanud. Üks mu kevadine koolikaaslane, kes töötab NY trendirestoranis Nello, rääkis, et seal saab tellida steak'i, mis maksab 700 dollarit ja selle raha eest saadki ainult lihatüki, kui salatit või midagi juurde tahad, siis tuleb rohkem maksta. Jah, siin probleemi pole, kuhu oma raha panna :)
Astoria park on praegu värviline jah, aga linnast väljas mägedes on kindlasti võimsamad vaated. Aga muidugi olen ma väga rahul, et park on käepärast võtta ja õhtuti jõe ääres saab jalutada.

Anonüümne ütles ...

ehhee, muideks täpselt sama hinnastiil oli selles Ruthi steigikohas: põhihinna eest sai ainult liha (või mereanni).

kartulipuder küüslauguga (ja samamoodi 6 asparaagusevart hollandi majoneesiga, mida millegipärast aeti segi hollandi kastmega) lisas toidu hinnale veelkord 100 EEK ;)
aga noh, ju see Ameerika stiil.

samas ei jõudud ma ära kiita euroopalikku teenindust, kus esimeseks küsimuseks oli, millist aperitiivi soovime (ja shampanjat serveeriti klaasiga: isegi Möet & Chandoni). igatsen siin Vana Maailma toidukultuuri. Prantsusmaad. Itaaliat.
see oli ilus jätk õhtusele oboekontserdile. elu on armastusväärne.

muideks, Ruthi koht on rahvusvaheline frantsiis: imetle lihapilte!
http://www.ruthschris.com/