20 märts 2007

Kui tuludeklaratsiooni täita ei oska...


...siis aitab raamatupidamisfirma income taxid kokku lüüa.
Noormees reklaamib ühte raamatupidamisfirmat keset suurt sõiduteed.
Keskmiste oskustega raamatupidaja palgaks pakutakse 20-40 tuhat dollarit aastas (vaatasin craigslistist).

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

aga kui oskad täita, kas e-deklaratsiooni esitada saab?

meil siin Taipeis oldi valitsuses eelmisel suvel õnnelikud, et nii palju elektroonseid aruandeid firmadelt ja eraisikutelt, aga kui numbreid hakkasin küsima, jäid need alla viiendiku.

mina ei saa oma liikuva eluviisi tõttu üldse hakkama, kui internetti poleks leiutatud ja e-teenuseid lisatud ;) tubli, Eesti!

Askeldaja ütles ...

E-deklaratsiooni saab esitada nii ise kui läbi raamatupidamisfirma, aga seda ma ei tea, kui paljud seda teevad.

Reede ütles ...

Elektrooniliselt pidi see asi nii käima, et raamatupidamisfirma vahendab deklaratsiooni täitmist ja küsib selle eest raha :)
Me sel aastal pole veel täitnud, äkki on miskit vahepeal muutunud.
Üldiselt armastavad ameeriklased A4 blankettide täitmist mitmel lehel ja mitu korda korda (igale ametnikule oma paber). Kohalik A4 on tegelikult natuke väiksem, kui euromõõdus A4.
Eesti elu igatahes suutis mu oma internetivõimaluste ja ametnikega meili teel suhtlemisega täiesti ära rikkuda ja nüüd ma vingun siin USA-s nõmedate järjekordade ja paberimäärimiste peale. Hullult aega peab siin olema, kui midagi ette võtad. Ja sellepärast on jube kiire kogu aeg :)
Tavainimestele mõeldud internetiteenuste poolest on Eesti igal juhul USA-st ees. Ja siis nad ei leia siin ülikooli arvutist sõna "estonian", kui mina olen blanketile selle oma emakeeleks pannud. Ei ole neil eesti keelt. Estonia on siiski olemas. Läti ja leedu keel ka. Kaebasin seda ka Katule http://kirjadkodumaale.blogspot.com/2007/03/kaua-kestab-kultuurisokk-keskmiselt.html ja Katu küsis, et miks arvatakse igal pool, et eestis räägitakse vene keelt. Täna suhtlesin oma Jaapanis elava tuttavaga, tal sama kogemus - Jaapanis küsitakse, et kas räägid vene keelt.

Anonüümne ütles ...

Vaata jargi, kui taitma hakkad, ametlik web-site ja vaga lollikindel taita - kaasa arvatud analuusid (kas taita koos abikaasaga voi uksi jne.)
https://www.taxactonline.com
Ise just kasutasin, olen vaga rahul (max 15min:), ara veel ei failinud - siis ilmselt kusitakse mingi kogus raha ka.... Muidu taitsa tasuta:) Ilusat kevadet! Kui abi vaja, kirjuta - elan ka Astorias - katrintc@yahoo.com