31 juuli 2020

Ujumine lubatud

Kõndimine, jooksmine, spordi tegemine ja istumine on rannas lubatud. Ujumine ka.

Praegusel ajal randa minnes ei tea kunagi ette, kas randa pääsed. Iga päev on üle 30 kraadi kuuma, kaugele reisida väga ei taha ega saa ja kogu kohalik rahvas üritab nädalavahetustel pääseda linnalähedastesse randadesse. Aga kui inimeste norm saab rannas täis, siis sisse ei lasta. Nii et kuskile kohale jõudes võidakse rannaäärse parkimisplatsi uks nina ees kinni lüüa. 

Long Islandil on paljud väikelinnad ja külad pannud oma rannad väljastpoolt tulijatele lukku, sisse lubatakse ainult kohalikke elanikke.

Mina käisin linnas sees rannas, Brighton Beachil. Seal vist pole võimalik rahvaarvu reguleerida, aga õnneks ruumi oli. Kellegile väga lähedale ennast paigutada ei saa, tehakse kohe märkus, et vahet peab hoidma.

Rannas peaks nagu olema maskiga, kui parajasti ei uju. Aga ma ei näinud küll kellegil maske. 


Astoria pargis avatakse homme bassein. Tavaliselt tehakse see juba juunis lahti, aga sel aastal siis 1. augustil. Jääb avatuks 7. septembrini. Seal on alati olnud suured rahvahordid, bassein puupüsti täis ja aia taga järjekord kilomeetri pikkune. Sel aastal reguleeritakse rahvaarvu mingite käevõrudega, kui asjast õieti aru sain. Ilmselt tuleb paar tundi enne avamist juba seisma minna, kui ujuda tahad.

Nendel radadel peaks saama siis need inimesed ujuda, kes ujuda tahavad. Ülejäänud basseiniosas toimub laste browni liikumine, seal on võimatu normaalselt ujuda.




Uue asjana on parki ilmunud selline välisdušš. Esialgu veel veetorude külge ühendamata.
Kuna mu ujumistrikoo hakkab otsi andma, käisin Queensis poodides. Burlington Coat Factory oli täitsa tühi. Sama Marshallis ja Old Navys. Hiinast enam katkematut kaubavoolu siiapoole pole ja laod on tühjaks saanud. Macy'ses veel miskit oli. Aga tuleb tasapisi hakata meelde tuletama nõuka aega ja muutuda väga vähenõudlikuks. Paned selga seda, mida poest on saada, mis sest et see on kole ja ei istu. Nagu nõuka ajal ühes saates reklaamiti - Ostke poest saadaolevaid kaupu! Poest saadaolevaid kaupu on saada igas poes.



Century 21 poodides on alati lõbusaid riideid müüa.
Lõpetuseks pilt venelaste supermarketi Netcosti kassas olevatest rohtudest. Igasugused vanast ajast tuttavad ravimid olemas. All vasakul näiteks söetabletid. 

Kommentaare ei ole: