26 mai 2020

Randalls Island

Eile oli USAs riigipüha Memorial Day ja täna oli ka vaba päev. ÜROs on omad pühad, täna tähistati Ramadani lõppu. Seega oli meil pikk vaba nädalalõpp. Megahead õues olemise ilmad on ka praegu. Eile tegin tiiru (10 km) Randalls Islandil, mis on suur saar East Riveril. Astoriast saab sinna üle Robert Kennedy silla, millele on jalakäijate ja jalgratturite jaoks eraldi rada tehtud. 


Randalls Islandil elumaju pole, aga on suur psühhoneuroloogia haigla ja veel mitmeid asutusi. Ka on seal palju spordiväljakuid. Kaldaääred on kujundatud kenadeks põllulilledega parkideks ja on tehtud grillikohti. Ruumi on seal palju, nii et saab täitsa omaette olla. Aga, kuna saarel on ka reoveepuhastamise jaam, siis olenevalt tuule suunast on selle ümbruses mõnes kohas päris paha hais. Kindlam on minna kohe saare teisele küljele omale murul pikutamiseks kohta otsima.

Hell Gate raudteesilla alla on uued ratta- ja jalutamiserajad tehtud.

Kui viimati seal saarel käisin, elektriautode laadimisjaama seal veel polnud. Aga ma käisin seal aasta tagasi või isegi veel varem.



 Uued asjad olid ka putukahotellid. 


Siin videos on üks ämblik.

Herilasepesi oli seal mitu. 

Herilasi pildistamine ei seganud.


Saar on kujundatud metsikute taimedega. Roosipõõsaid sealt ei leia.


Ilusat ristikumuru on palju.


Ma hästi ei saanud aru, mille jaoks see vasakpoolne seadeldis on mõeldud. Ju jalgratturid teavad. 



Kuna koroonakriis kestab, siis on ühe suure pesapallistaadioni juurde paigutatud külmutusfurgoonid. Need tunduvad seal olevat igaks juhuks, minumeelest nad ei töötanud, sest mingit müra ei olnud.


American Robinitel on pojad, ühte pesa sain filmida.

Kommentaare ei ole: