04 juuli 2010

Iseseisvuspäev

Kuna iga-aastast iseseisvuspäeva Macy's kaubamaja ilutulestikku ei tehta enam East Riveril, siis me seda oma jõe kaldalt enam ei näe. Ja Hudsoni jõe äärde me ei viitsi seda vaatama minna. Läksime siis Kennedy sillale, et äkki näeme natuke teispool Manhattanit toimuvat tulevärki. See sild asub päris kõrgel ja nii nägime me igal pool toimuvaid ilutulestikke. Bronxis ja kuskil kaugel Queensi ääre peal ja Brooklynis lasti rakette nii et vähe polnud. Manhattani taga olnud ilutulestik tegi väga vahvaid taustu majadele, aga ma ei hakanud neid pildistama, ei ole mul veel selliseid oskusi, et piltidest oleks asja saanud.

Astoria park. See oli paksult rahvast täis ja keegi tegi ka seal ilutulestikku. Läksime sinna sillalt tulles istuma, sest seal on üks koht, kus alati puhub tuul. Tuult oli vaja jahutamiseks, sest kuigi temperatuur oli kella 11-ks õhtul langenud 30-kraadini (päeval jagati meile lahkelt 36 soojakraadi), siis oli meil ikka liiga palav. Ja tuppa ka ei tahtnud kohe minna.
Pargis lasid autoomanikud nn. muusikat, mis koleda kakofoonia moodustas. Miks nad ei võiks oma autodele kvaliteetseid kõlareid muretseda?
***
Aga muidu möödus meil kohaliku riigi tähtsaim päev sildi all "kaka ja suvi", sest meie maja kanalisatsioonis on tõrge ja me tänase päeva jooksul ei leidnudki lahendust, et kusmaal asi seisma jääb.
Ka ei tule kasuks see, et meie maja peremees üldse inglise keelt ei räägi (kui talle oma muret kurtsime, siis ta ütles, et mi son, mis tähendab, et peame ta pojale helistama, aga seda pole enne teisipäeva mõtet teha, sest täna on pidulik päev ja homme on sinine esmaspäev ning keegi ei tööta). Meie korteri torudes ja vetsupotis igatahes midagi ees ei olnud. Kui asusime oma torumajandust uurima, siis andis otsad see kraan, mille kaudu tuleb vesi seinast vetsupotti. Õnneks on mu mees taibukas ja oskas ajutise sulguri leiutada seniks, kui ta ehitusmaterjalide poest uue kraani tõi. Muidu ma oleks pöialt pidanud toru ees hoidma. Ma natuke aega hoidsin kah ja sain aru, mis tunne oli poisil, kes Hollandit päästis.
Õnneks duši alt ja köögi kraanikausist vesi siiski lahkub. Kui keegi oskab nõu anda, et kuspoolt läheneda, kui vetsupotist tuleb aegajalt suuri mulle selle asemel, et vesi ära voolaks, siis palun ärge hoidke oma kogemusi endale :)

Kommentaare ei ole: