12 juuli 2009

Kohalikud põllu- ja ärimehed

Enamus Astoria majaomanikke kasvatab oma maja ees aiakeses muru ja lilli, aga on ka usinaid põllupidajaid, kes kõik oma krundi on köögiviljapeenardega katnud.

Näed, kodulilled ka aiaääres tänavas.

Siit saab varsti tomatit ja kõrvitsat.
Üks tuttav Manhattanil elav eestlane pakkus mulle kuu aega tagasi kõrvitsataimi (seemned olla Eestist toodud, et õige kollane kõrvits oleks :)). Tema põllumaa asub ilmselt katusel, sest Manhattanil enamusel inimestel jalad maa peale ei ulatu (või õigemini ei mahu) :)
Päris mitu ruutmeetrit üles haritud.

Aprikoosid said nädal tagasi valmis ja tänaseks on puu juba tühi.

Siin kasvab kapsas varsti aknast sisse ja päevalilled hakkavad tõhusat varju pakkuma. Päevalillede alune pind on tihedalt kaetud tomati-, kurgi-, kõrvitsa- ja veel mõnede tundmatute köögiviljataimedega.
Aed kuulub Iraagist pärit perekonnale, kes ajavad usinat äri otse tänaval - neil toimub igal nädalavahetusel Yard sale ehk asjade kodu juures müük (nad ostavad kaupa kokku kodudest, kus mittevajalikest asjadest väikese summa eest või tasuta lahti tahetakse saada ja müüvad seda edasi) ja nii tuleb mul laupäeviti-pühapäeviti ikka ja jälle ukerdada üle tänavale laotatud plastmassjubinate, diivanilaudade, drenažööride, vanade CD-pleierite, köögimasinate ja täispuhutavate mänguasjade. Aga ega ma nende pärast üle tänava ka ei hakka minema :)

Kommentaare ei ole: