08 november 2008

Mart ja mees

Kuna tänase fotojahi teemaks on (Eesti) isadepäeva puhul Mart ja isa ja mees, aga meil siin USA-s hetkel isade- ega mardipäeva pole, siis panin üles pildid kohalikust Wal-Mart'i autost ja ühest (minule tundmatust) USA mehest.

Wal-Mart on suur kaubanduskett (hiinlannad toodavad sinna näiteks riideid 12 tundi päevas ja 7-päeva nädalas, teenidest tunnis $0.30 ning selle poeketi müüjate aasta sissetulek on 300 korda väiksem, kui firma juhtkonnal). Nii et see pole üldse mingi tore Mart.

Aga sellised rõõmsad näevad välja kohalikud pensionil mehed, kaabud ilusti peas.

Aga Eesti isadele soovin head isadepäeva!

8 kommentaari:

Oudekki ütles ...

Hurraa, esimene wal-mart! Mulle väga meeldib see lahendus sõnale "mart". Aga see Kaabuga mees - ja arvatavasti ka Kaabuga isa - on ka väga hea hetk ja kinnitus, et vanadus on kah tore.

Ti:a ütles ...

mul tuli ka seda meest vaadates selline rahuliku ja muheda vanaisa äratundmise tunne.
ja nii nagu tatsutahime ütles, mardi sõna lahendus on super. ma oleks isegi tahtnud midagi sellist pildile saada, aga näedsa ei õnnesutnud. nüüd olen kibestunud vanainime.... :D

kukupai ütles ...

See vanapaar on tõesti lahe.

enetimm ütles ...

wal-mart on siingi oma kanna kõvasti kinnitanud ning kohalikud ketid kõrvale surunud; ja muidugi on see üks odavamatest poodidest, kust kraami muretseda. praeguses maj olukorras vaatavad teised nende peale murelikult, sest kui rahakott tühi ega nii kergelt kallimatesse poodidesse ei minda...
tore lahendus!

Reede ütles ...

Vaatasime kunagi dokfilmi Wal-Martist ja sealt saime teada, et ka meie linnaossa taheti seda poodi teha, aga kohalikud protesteerisid selle vastu ja jäigi tegemata.
Mulle meeldib, kui hiina saasta vastu keegi astub.

luize ütles ...

Pildid on muhedad, aga millal see USA isadepäev siis on? Peaks ikka nö rahvusvaheline püha olema ju. Nagu emadepäev.

Oudekki ütles ...

Muide, huvitav on see, et Euroopas Wal-Mart'i àrimudel kuidagi ei ònnestu ja ei loo. Nad on proovinud kyll siia turule siseneda, aga ei tule vàlja.

Reede ütles ...

USA-s (ja ka näiteks Inglismaal) on isadepäev juuni kolmandal pühapäeval. Aga emadepäev on ikka samal ajal, kui Eestis.
See on eurooplastest kena, et nad ei aita kaasa selliste ahnet(et pärast mind tulgu või veeuputus) tüüpi äride arengule, nagu Wal-Mart on.