Siiri, kas sa kasutasid ka taigna tegemiseks valmis siirupit? Küsin seepärast, et olen alati teinud taignat ühe retsepti järgi ja kasutanud Eestis kauplustest saadaolevat spets siirupit (soomes või rootsis tehtud), aga siin sellist siirupit ei müüda. Ostsin siis seda Molassi, aga sellel on mingi imelik järelmaitse. :(
Ma teen siirupi ise, pildil ongi suhkru sulatamise koht. Panen pannile 300 gr pruuni suhkrut (poes on raw suhkrut ja light browni, minumeelest vahet pole, kumba kasutada) ja väikse kuumusega sulatan. Kogu aeg peab segama, et suitsema (kõrbema) ei läheks :) Ja kui lõpuks on ära sulanud, siis tuleb lisada pool liitrit keeva vett PEENIKESE NIRENA, sest vee lisades tuleb kõvasti auru ja on muidu vahva :) Kui korraga mauhti vesi kuuma suhkru peale kallata, siis toimub ilmselt midagi plahvatuse taolist :) No ja siis kui vesi ja suhkur on pannil sõbraks saanud, panen juurde veel kilo suhkrut ja keedan vähe paksemaks. Ja muudkui segan :) Siirupi jahutan õues maha ja hakkan siis talle muid asju lisama. Sellisest siirupikogusest tuleb 3,5-4 kilo tainast.
3 kommentaari:
kas tainaga kaupa ka teeme sel aastal? pilt ajas isu peale.. :))
ja mis vahvad asjad need pihuloomad on?
kärt
Siiri, kas sa kasutasid ka taigna tegemiseks valmis siirupit? Küsin seepärast, et olen alati teinud taignat ühe retsepti järgi ja kasutanud Eestis kauplustest saadaolevat spets siirupit (soomes või rootsis tehtud), aga siin sellist siirupit ei müüda. Ostsin siis seda Molassi, aga sellel on mingi imelik järelmaitse. :(
Ma teen siirupi ise, pildil ongi suhkru sulatamise koht.
Panen pannile 300 gr pruuni suhkrut (poes on raw suhkrut ja light browni, minumeelest vahet pole, kumba kasutada) ja väikse kuumusega sulatan. Kogu aeg peab segama, et suitsema (kõrbema) ei läheks :) Ja kui lõpuks on ära sulanud, siis tuleb lisada pool liitrit keeva vett PEENIKESE NIRENA, sest vee lisades tuleb kõvasti auru ja on muidu vahva :) Kui korraga mauhti vesi kuuma suhkru peale kallata, siis toimub ilmselt midagi plahvatuse taolist :) No ja siis kui vesi ja suhkur on pannil sõbraks saanud, panen juurde veel kilo suhkrut ja keedan vähe paksemaks. Ja muudkui segan :) Siirupi jahutan õues maha ja hakkan siis talle muid asju lisama.
Sellisest siirupikogusest tuleb 3,5-4 kilo tainast.
Postita kommentaar