26 aprill 2007

Kui inimestel oleks haridus...

... siis ei juhtuks seda, mis täna Tallinnas toimus. Haritud inimene ei selgita oma mõtteid käte ja jalgadega. Ega karjudes. Uuhhhhh..... Poode lõhkuma ja lõket tegema? Mida veel?

CNN-is ka uudis http://www.cnn.com/2007/WORLD/europe/04/27/soviet.statue.reut/index.html

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

see on ikka midagi arusaamatut, milliseks töölisklass võib kätte minna.. see on, kui tegevust ei kontrolli enam aju, vaid.. mis?

just eile õhtul sain äreva teate oma maaklerilt, kes äsja avas uue büroo Tõnismäe tn. eile visati seal kõik aknad sisse ja hakati suvaliselt tehnikat välja tassima! masendav. selline kodanikkond meil Eesti NSVst siis inherited..

lex ütles ...

aga pronksmees on nüüd läinud :)

Ingrid ütles ...

Mitte kõik ei seisa ka hariduse taga kinni.
Oleme ju näinud teleuudistes, kuidas haritud inimesed parlamentides füüsiliselt kaklema lähevad, üksteist riietest, lipsudest ja juustest tirivad, tõukavad ja asju loobivad.
No võibolla poode tõesti rüüstama ei lähe, aga politsei peale suuri kive loopisid ka küllaltki soliidsed inimesed (nende haridust ma muidugi ei tea).

Reede ütles ...

Jah, Ingrid, ega ei muuda lihtsalt hariduse omandamine inimest kuidagi paremaks, kui inimesel endal puudub huvi paremaks saada. Või kui inimene pole võimeline aru saama, et oma käitumisega põhjustab ta rohkem halba kui head. Nii lihtne see asi tõepoolest pole, et piisab vaid kooli minemisest ja mõistad maailma paremini.
Kirjutasin selle jutu siia esimese emotsiooni ajel, kui Tallinna sündmustest kuulsin. Ja kuna ma ise hakkasin poolteist kuud tagasi koolis käima, kus ma järjekordselt näen, kui suur on tegelikult maailm ning kui palju on erinevaid inimesi, siis tundub mulle järjest rohkem, et igasugune üksteise peal võimu näitamine on täiesti mõttetu ajaraiskamine. Elu pole nii pikk, et raisata seda sõdimise peale. Inimesed, kellega koos koolis olen, on nii erinevad nendest, kes Tallinna tänavatel rüüstamas käisid. Praeguseid vandaale kool muidugi enam ei muudaks. Aga parem haridus muudaks äkki järgmised põlvkonnad tolerantsemaks?