21 veebruar 2007

Riidepood

Odavamate kaupade poodides on selline pilt tavaline.
See pole kaltsukas vaid Old Navy riidepood Long Island Citys.
Need on uued, aga allahinnatud riided.
Päris uus kaup oli korralikult riidepuudel.
Aga kõige suurem kaevamine käib ikka allahinnatud riietes ja kui asi maha kukub, siis sinna ta jääb. Sest stanged on liiga tihedalt riideid täis topitud ja keeruline on sinna midagi tagasi panna, kui on õnnestunud üks asi sealt välja rebida.
Paljud poed on kaupa nii tihedalt täis, et kui mõni suuremat sorti inimene kauba vahel trügib, siis ta selja taga asjad langevad ja pole kohalikel kombeks neid ise üles korjata.
Ma pole sellega siiani harjunud, et kaubad jalge all vedelevad. Alati tahaks hakata neid üles tõstma.

5 kommentaari:

mermaid ütles ...

Meil on ka riided maas. Ja mitte ainult odavate riiete poodides... ka mõnes uhkemas.. On jah harjumatu. Ise ma võtan alati üles, kui maha kukub. Imelik on maha jätta..

Reede ütles ...

Ma korjan ka need asjad üles, mis ma ise maha ajan. Aga mõnikord ei saa pidama ja korjan teiste maha aetud asju ka üles :)

Anonüümne ütles ...

meil on riideid METSIKULT PALJU, kõik poed on tuubil täis (väike blogimine sel teemal http://parisomakodu.blogspot.com/2007/02/imeik-eesti.html). ka firmakaupade poed. suisa ebamugav on seal midagi uurida..

Eestis peab selgaproovitud riided oma kohale tagasi asetama. Itaalias on kombeks need eraldi stangele jätta. siin on segavariant: välismaalased panevad riided algkohta tagasi, kohalikud viskavad niisama üle teiste riidepuude.

ja kuna ruumi on vähe aga kaupa palju, siis kasutatakse riidepuude all olevat ruumi lahtipakkimata kauba ladustamiseks. niiet sellised kombed.

oh, viitsiks keegi mõnda riidepoodi teha, siit saaks superasju superhinnaga.. mis Mango ja odav kiirmood, kui Tallinnas maksab seelik 600 kr ja jakk minimaalselt tuhat?! Eestis on hinnad paigast ära saadava palgaga võrreldes.

Reede ütles ...

Sellega, et riided on odavad ja valik on suur, harjub ruttu ära :)
Ja et on täiesti olemas heade hindadega naturaalsetest materjalidest riided, pole vaja mingit sünteetikat omale selga panna. Ainult et kui on plaanis omale mõni asi osta, siis läheb terve päev, et kõik need hunnikud läbi kaevata ja selga proovida ja pärast on ikka tunne, et äkki oleks kuskilt veel parema asja leidnud.
Siin me ise asju oma kohale tagasi tavaliselt ei vii, jätame ühe töötaja kätte, kes proovikabiinide juures valvab.

Anonüümne ütles ...

Inglismaal mind suurtes poodides see päris häirib.
Siin on õnneks nagu Eestis.