18 veebruar 2007

Raudteelaste päev

Kui me täna parki jooksma läksime, leidsime tänava äärde pandud täiesti uue ja uhke mänguasja - Lioneli firma rongimudeli Santa Fe, mis maksab paarsada dollarit.
Võtsime karbi näpu otsa, jooksime koju tagasi ja vaatasime kohe üle, kas kõik osad on olemas ja kuidas asi muidu ka paistab.
Osad on olemas ja ühtegi kriimu rongil peal pole.
Patareisid tal muidugi kaasas polnud, aga kuna meie kodus on tähtsal kohal elektriga töötavad lennuaparaadid, siis patareidepuudust meil pole.
Sobis üks lennukipatarei küll.
Rong nüüd sõidab nagu kulda :) Teeb päris õiget rongisõiduhäält ja tuli põleb ees, nagu peab.

Ees on auruvedur, mille järel on kivisöevagun ja selle järel rongimeeste vagun, milles nemad pikkadel reisidel elasid.


Igasuguseid silte oli ka kaasas.




Jooksmas käisime ka ikka ja siis pärast mängisime rongiga :)

6 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

raudtee mulle meeldib, eriti vanad auruvedurid ;)

kas võin Su blogi enda lehele linkida? siit on lugemist küll ja veel. aitüma!

Reede ütles ...

Muidugi võid linkida :)
Blogi tegemise hea külg on see, et puutud kokku selliste asjadega, mille kohta muidu võibolla infot ei otsikski, aga üks asi viib teiseni ja lõpuks tuhlad internetis, et kuidas asjad tegelikult käivad ja mis nad on.
Äsja sain teada, et polegi see viimane vagun sellel rongil reisijatele vaid rongitöötajatele. Vaguni nimi on caboose.

Reede ütles ...
Autor on selle kommentaari eemaldanud.
Anonüümne ütles ...

vinge maa see ameerika, selles mõttes et tänavalt saab endale asju. epu blogis oli ka üleval, et asju saab tänava äärest, kui enne prügikorjajat kohale saad. me panime ükskord prügikoti trepikotta, et ehk varastatakse ära. no ei varastatud. soomlased on nii ausad ;)

Reede ütles ...

Siin ka ei võeta koridori jäetud prügikotti ära, aga mitte aususe pärast vaid hirmu. Ja kutsutakse politsei, et äkki on pomm.
Tänava äärest võib jah päris häid asju saada. Pehmet mööblit just võtma ei hakka, aga igasugused kõvemad asjad võivad küll kasulikud olla. Me saime eelmisel suvel kodu lähedalt väga hea toaventilaatori, täiesti uue. Tassisime koju, ise kindlad, et see ei tööta, sest miks muidu on nii uus asi ära visatud. Aga tal polnud muud häda kui et krigises natuke. Mul õnneks on osavate käte ja TPI hatidusega mees, kes kodumasinaid ei karda, ta puhastas ja õlitas mootori ära ja pärast seda töötas ventikas täiesti hääletult.

Anonüümne ütles ...

väga tore leid. mängi või ise.