21 mai 2012

Viimane koolipäev

Meil laupäeval eesti laste kool pidas lõpupidu.
Ega siin nalja pole, lapsed on kevadeks täiesti kustunud.
Kinki anti ka. Rohkem pilte saate New Yorgi Eesti Maja kodulehelt vaadata.

18 mai 2012

Tegime sporti

Praegu on ideaalsed rattasõiduilmad ja tuleb neid kasutada enne, kui kuum ja niiske suvi algab. Täna vaatasime kaarti ja otsustasime sõita Manhattanile üle Queensboro silla, siis risti läbi Central pargi Manhattani läänekaldale, mööda rattateed üles Inwoodi ja sealt üle Henry Hudsoni silla Bronxi ning siis Bronxist üle Randalls Islandi Astoriasse tagasi. Central park oli muidugi rahvast täis.
Central pargis tegime järve ääres esimese söögipeatuse.
Sõime keedupeeti :)
Kui järve ääres istusime ja peete sõime, aerutas üks mees mööda, palk kaasa lohisemas. Mu mees küsis ta käest, et kas ta viib lõkkematerjali omale koju. Mees vastas, et ta unustas oma MP3 mängija koju ja et igav poleks, veab palki :) Tegelikult oli tal mingi värk kilpkonnadega, ta vist tahtis neid püüda või miskit.
West Side Story
Läksime ka sellele rattarajale.
125. tänavalt ostsime omale hamburgerid. Me teame ühte head hamburgerikohta. Seda liitrit kokakoolat ma kõike ära ei joonud, isegi mulle ei mahu nii palju.
Näete, selliseid hamburgereid me sööme siin hommikust õhtuni, iga päev :) Me elame ju Ameerikas, muidugi meil pole siin muud süüa. Ega siia riiki muidu ei lastagi, kui hamburgerit ei söö. Kohe piiri peal pead kümme tükki ära sööma. Noh, Eesti Majas peab eesti toitu sööma (ma käin seal tööl), nemad kunagi hamburgerit ei tee.
Manhattani ülemises otsas on mäed, rattatee läheb all jõe kaldal ja majad on üleval mäe otsas. Selline vahva müür on ühe koha peal. Kõrgel seina sees olid trellitatud aknad, võibolla on seal vangla või siis salakäik Tallinnast Krookusmäelt.
Siin lõpeb Manhattan ära, üle jõe on The Bronx.
Paremal see rauast asi on raudteesild üle Harlemi jõe. Sealt muidugi rattaga üle ei saa. Rattaga Bronxi saamiseks tuleb ronida mäest üles Henry Hudsoni sillale.
Siin kaldal on Manhattan, teisel kaldal New Jersey osariik. Ja see jõgi on Hudson River.
Paaris kohas me eksisime ära ka, Inwoodis (Inwood on Manhattani üks neighbourhood) on selline metsik loodus ja me valisime vale raja. Läksime siis tagasi ja lõpuks jõudsime täitsa õigesse kohta. Saatus õnneks saatis meie teele paar teenäitajat, kes metsas vastu tulid.
Bronxis jäi selline maja meile ette. Miski endine ööklubi vist. Müügis.
Panin kohe mitu pilti sellest müügis olevast majast. Äkki kellegil teist tuleb isu selle omanikuks saada. Ümbruskond muidugi väga kaunis just pole.
Päeva kokkuvõtteks - kodust olime ära 6 tundi, kokku sõitsime 49 km. Tegime paar söögipausi ja mõnes kohas jalutasime, nii et  keskmist sõidukiirust pole mõtet nende andmete järgi arvutama hakata. Valgusfoorid ju ka tee peal risti ees. No ja pilte tegime.

17 mai 2012

Ditmars Boulevardi kiriku kellatorn

Ma käin iga päev sellest kirikust mööda, see on meil nagu peakirik (roomakatoliku). Mitte sellepärast, et ma sealt mööda käin vaid see on teistest suurem. Igasuguseid väiksemaid kirikuid on siin veel, põhiliselt kreeklaste omad. Aga paar mošeed on ka. Ja ühe kiriku peal on hieroglüüfid. Nii et igale oma. Vat selle suure torniga kiriku ümber olid pool aastat tellingud ja nüüd on siin nagu meie oma tänava Empire State Building - torn on valgustatud (enne remonti polnud) ja üleval kella juures vahelduvad värvilised valgused.
See suur puu on ka meie tänaval. Kui sügisel orkaan linnast üle käis (meie tänavas see polnud orkaan, rohkem nagu troopiline torm oli), siis puu keskelt murdus üks suur oks ära. Nüüd on tühi auk.
Need viltused jämedad jooned on tsivilisatsioon ehk elekter igasse kodusse. Tundub, et igal majal on oma juhe. Osad on võibolla mingid internetikaablid või kõnetraadid, ma ei tea.
Kellatornis mängib igal täistunnil muusika ja siis kell lööb pimm-pomm niimitu korda kui mitmes tund on parasjagu kätte jõudnud. Öösiti vist pole kellamängu, inimesed tahavad magada. Ööd on meil siin vaiksed :)

13 mai 2012

Mount Kisco


Täna olime päev otsa Mount Kiscos. See on väike linnake New Yorgist põhja pool, nii umbes tund aega linnast välja sõita. Ilm oli ilus ja kõik oligi väga ilus :) Esimesel pildil on see koht linnas, kus poes käiakse. Riidepoodidest on ilusasti GAP ja Ann Taylor ja Chico's ja Victoria's Secret jms olulised kohad esindatud. Kohvi jõime Cosi-s, kohv oli väga hea (ma varem pole selle keti söögikohtades käinud). Linnakeses elab ligi 11 000 elanikku.  Ja sinna saab New Yorgist ilusti rongiga sõita. Autoga saab ka ilusti sõita, mööda Saw Mill Parkway'd, vaated sellel maanteel on kaunid :)
Enamus tänavaid näevad sellised välja, kesklinnas on kõnniteed ka.
Sellised kenad keskklassi kodud.
Ja päike kuldas puude all muruliblesi mis just nagu kullatud olivad.

NY Estonian House's Big Hall Prior To The Wedding Party

Laupäeval oli New Yorgi Eesti Majas Kristi Roosmaa pulmapidu ja ma tegin saalist natuke pilte. Kuna mul hommikul Manhattanile minnes olid hoopis teised plaanid (saali pildistama kutsuti mind käigupealt), kaamera oli lihtsalt niisama kaasas, siis ma polnud ruumi pildistamiseks ette valmistunud, st välku polnud kaasas. Saali laes on aken ja sealt tuli tugev päikesevalgus. Mõned pildid tegin kaamera enda välguga ja pärast natuke fotosoperdasin ka. Huvitav oli igal juhul :) Päev algas üldse huvitavalt - Astoria metroopeatuses nägin noort naist, kellel ülakeha katteks oli ainult seljakott ning paljaste rindade vahel rippus kaamera. Isegi nibukatteid polnud. Aga ma ei saanud teda pildistada, sest ta ilmus mu vaatevälja täpselt siis, kui rong oli uksed kinni pannud ja hakkas ära sõitma. Kaamera oli kah kotis peidus. Aga mul oli kahju, et ma sel hetkel perroonil polnud.