06 oktoober 2020

Tühilinn

 

Laupäeval käisin linnast väljas ja kuna kõigepealt jäin rongist maha (nii napikalt, et kui rongini jõudsin, siis see hakkas liikuma), siis tekkis vaba tund linna peal käimiseks. Viimati olin Times Square'il vist veebruaris. Kes seda enam mäletab. Aga laupäeva keskpäeval oli linna peamine väljak täpselt nii tühi nagu on pildil.

Nüüdseks on linnaelanike see soov täitunud, et turiste pole jalus ja saab ise ka rahulikult linnas ringi jalutada. Teisest küljest on turistide kadumine muidugi viinud ettevõtted pankrotti ja paljud pidanud töö kaotamise pärast siit ära minema. Turistide rahast see linn ju ennast siiani majandas.



Sellised lebotamise asjad on Times Square'ile tekkinud.


Broadwayl teatrid kõik kinni, vist järgmise kevade või sügiseni vähemalt. Lion Kingi ma oleks tahtnud vaatama minna. Muud muusikalid mind suurt ei huvita, aga selle kostüümide näitusel kunagi käisin ja selle etenduse tantsud meeldivad. Äkki jääbki nüüd live'is nägemata. Ma ei kujuta ette, kuidas teatrid sellest kriisist, mis edukalt jätkub, ükskord välja tulevad. 


Grand Central keset laupäeva sama hästi kui tühi. Ajal, kui kõik linnarahvas peaks siin ronge ootama, et linnast välja saada. Ja turistid peaks saabuma ja lahkuma. 

Alumise korruse söögikohad kõik kinni, peale Magnolia Bakery.






Lõpetuseks on kaks pilti 53. tänava koogipoest, mis pole veel pankrotti läinud. Õnneks maksavad seal koogid alates kuuest dollarist tükk, nii et liiga tihti ei teki ahvatlust osta. Iseenesest ülihead ekleerid on. Et siis - sööge kooki, kui teil leiba pole.

Kommentaare ei ole: