06 oktoober 2020

Käisin metsas

Saabunud on põhjamaa inimese lemmikilmad. Päeval kuni +25 ja öösel +14, vihma ei saja, päike paistab, õhuniiskus inimesele sobiv. Seega tuleb igal võimalusel linnast välja värsket õhku hingama minna. Metro Northi (linnalähirongiliinide majandaja) Hudsoni liini lähedal on hulgem mägesid ja metsi, kus ma käinud pole.

Sõitsin laupäeval Peekskilli, mis on umbes 24 000 elanikuga linn tunniajase rongisõidu kaugusel New Yorgist. Nemad pooldavad Bidenit, sain arvukatelt murusse torgatud siltidelt teada. 

Linna ümber on suur Blue Mountain Park, jalutasin suht suvaliselt metsa all ja veidi ronisin kõrgemale ka. Aga mäe otsa ei läinud. Magasin hommikul kaua ja jõudsin kohale alles kella kaheks. Kella viie paiku on tark hakata metsast välja minema, kui ei taha pimedasse jääda ja kui pole päris kindel, kuidas metsast välja saab. Mäe otsas poleks nii vähese ajaga jõudnud ära käia.

Aga metsas oli ilus. Veits hakkab värviliseks minema ja õhk on hea värske. 

Hudsoni liini rongid sõidavad jõe äärt mööda, vaated on imelised. Vasakul Manhattani põhjatipp, paremal Bronxi lõunaserv. Keskel raudteesild, mida saab pöörata nii, et laevad saaks läbi sõita ja et rongid saaks üle sõita.



Ülemisel pildil olev mägi asub teiselpool Hudsoni jõge. Alumisel pildil olev aga Blue Mountain pargis.


Selline kena jalutamiseks sobiv metsaalune. Sekka mõned ojakesed ja suured mustad kaljutükid.


Käsi pildil on mõõtkavaks. Ei katsunud ma seda kakat. Õnneks metsloomi ei kohanud. Ma ei tea ju, kas see on karu kaka või hirve oma.


Metsas on järv, mille juures olev silt hoiatab õhukese jää eest. Teiselpool järve on silt, mis teatab, et ujumine on keelatud. Kuna vesi eriti läbi ei paistnud, siis ujuda poleks tahtnudki.







Hudsoni jõe kallastel on rohkelt kadedaks tegevate asukohtadega maju. Ma kujutan ette, millised imelised vaated seal mäe otsas asuvast majast avanevad. Sest teiselpool jõge on silmapiirini  metsadega kaetud mäed.


 

Kommentaare ei ole: