16 september 2015

Kultuursed päevad Läänerannikul. Kanadas. Kolmas päev laulupeo ja kuldse balliga.

Pean tunnistama, et seminaridele ma eriti ei jõudnud. Kõik ei huvitanud ka. Külaraamatukogus rääkis Paul Goble skype vahendusel, et Eesti on taas eesliinil. Kuuldu tegi vanema generatsiooni ärevaks, ju siis Paul kollitas Putiniga liiast. Mina kahjuks jõudsin kohale alles lõpus, sest ilm oli ilus ja tahtsin väljas olla.

Siin toimus laulupidu.
Saal oli pime nagu kinos ja enamus koorist ka varjus. Siiski pärastpoole läksid valgustaja leebemaks ja lasid päikest ka koorile paista. Muidu valgustajad olid toredad poisid. Mu kolleeg laenas neilt pastakat ja kui tagasi viima läks, üritas poiss midagi öelda. Aru me ei saanud. Siis näitas telefoni pealt lauset Pole tänuväärt. Poiss oli vahepeal google'iga tõlkinud, et kuidas võiks eesti keeles vastata, kui öeldakse aitäh. Nii armas.

Tuuleviiuli tüdrukud
Väliskihnu õed. Üks neist siiski Kihnu tagasi kolinud.
Euroopa koor hakkab pilti tegema. USA raudmees Arved Plaks (vt eelmisi postitusi) ka ikka pildile.
Kultuuriministeerium (vasakul) ja vahva poiss Erik (paremal), kes oli kaasas oma tädi Maarja Lõhmusega ning Whistlerist läks Kotkajärvele kala püüdma. Maarja ja Erikuga sõitsime koos Vancouverist Whistlerisse ja Erik uuris juba seal, et kas selles külas poodi on, kuhu me läheme. Sellist poodi, kust õnge saaks osta.

Rongkäik peale laulupidu. Eeslauljad Saaremaa meeskoorist.

Õhtusel ballil anti leedukate rukkileiba. Seda saab Vancouveris. Oli väga hea leib.

Ja rosoljet anti. See siin taldrikul on rosolje, juhul kui te kohe pihta ei saanud. Kusjuures need maitsed kokku ongi ju rosolje. Ja kahtlemata oli sööjate hulgas nurinat, et see pole päris rosolje. Aga misasi on päris rosolje? Või päris kringel?
Hopsassaa. Peenemaid pilte ballist ei tule, sest midagi vapustavat silma ei jäänud. Muidu igati pidulik ja kena üritus oli ja väga head söögid (lõhe ja kooki ikka pakuti ka). Ainult et Noorkuu esinemine oli kehva heli tõttu mitte just ideaalne. Heliga oli LEP-i jooksiul mitmes kohas probleeme.

Kommentaare ei ole: