14 september 2015

Kultuursed päevad Läänerannikul. Kanadas. Järgmine päev.

Igal vabal hetkel kolasin küla vahel ringi ja tegin pilte. Õnneks et vaba aega palju polnud, sest kesse viitsib pärast neid tuhandeid pilte vaadata.


Väga tore on sellistel üritustel käia ka sellepärast, et tarkade inimeste kontsentratsioon on tavapärasest suurem. Neid kuulates saaks justkui ise ka targemaks. Teise päeva hommik algas seminariga teemal "Euroopa Liit 2018 - Eesti eesistumise ootuses. Panelistid olid Vancouveri kandist pärit mehed Alar Olljum (nõunik, EAAS) ja Mart Laanemäe (Euroopa ja Atlandi-ülese koostöö küsimuste asekantsler), kes on Brüsselis töötanud ning nüüd elavad ja töötavad Eestis. Seminari moderaator oli Kalev Ruberg. Inglise keeles räägiti muidugi.
Mart Laanemäe, Alar Olljum, Kalev Ruberg.


Sellised nummid hotellid.

Õhtul läksime sinna mäe otsa, mis pilve sees on. Selleks ajaks pilv lahkus ja nägime ilusaid vaateid. Mäe otsa saab sellest klaasmajast, sinna tulevad ja sealt lähevad gondolad.

Olümpiaküla Whistler.

ETV mehed pinnivad lapsi.

Hetkel, kui mina sealt möödusin, küsis Margus Saar, et kust raha saite, et siia tulla.



Mägedest tulev vesi on seda värvi kohalike mineraalide pärast.
Karud on sealkandis tõsised tegijad. Seda on nad vist terves Kanadas.

Kunst

Portlandi Eesti Seltsi seltskond. Väga äge seltskond :) Eriti vinge nähtus on vasakpoolne mees Arved Plaks, kes on 82-aastane, elab Texase osariigis ning kuulub muuhulgas ka Toronto Meeskoori. Vaadake kaardilt, kus asub Texase linn Houston, siis vaadake, kus on Portland (Oregoni osariik) ja Toronto. Mees suudab igale poole kohale minna ja osaleda nii rahvatantsus kui koorilaulus. Teinekord mõelge järgi, kas tasub viriseda, et Tartu on Tallinnast kaugel. Vahet pole, kus eestlaste kokkusaamised toimuvad, Arved Plaks on stammkunde. Ja ta osaleb, mitte ei istu saalis. Ta teatas, et kui tal tantsida ei lasta, siis tema ei tulegi.

Kommentaare ei ole: