24 juuli 2012

Kaks poodi

City Islandil on ühes vanas rääbakile jäetud majas lahe pood. Pealkirjaks eesti keeles - kõik, mis käib meresõiduvahendite juurde. Asjad poes ei ole mitte riiulitel vaid lihtsalt üle ukse sisse visatud. Nagu ühikakapis, et teed ukse lahti, viskad asjad sisse ja siis ruttu uks kinni, et midagi välja ei kukuks. Tegelikult nii hull asi polnud, poe uks seisis lahti ilma, et asjad tänavale oleks kukkunud. Ja kahele inimesele (müüjale ja ostjale) oli poes püstiseismise ruumi ka. Pildistajale (minule) enam ruumi polnud. Seega pildid õuest. Poe kõrval on rohtukasvanud aed. Aga pood asub peatänaval. City Islandil ainult üks peatänav ongi.
Vaateaken :)
See on päriselt ka pood. Mõnel asjal on hinnasilt küljes. Näiteks see tinast kann maksab $150. Seal oli üks vanaaegne mõõteriist, mille hinda mu mees küsis, see maksis $20.
Mis meil siin siis on - papist peotuutu, kellegi plastikust käsi (ilmselt klaverimängija, pikkade sõrmedega või siis nõia oma), plastikust mängupaat, mõned plasttopsid, kalapüügiriistade firma Eagle Claw mingid vidinad ja hollandi puuking. Ma arvan, ta saab oma kauba merest. Leiab midagi hulpimas, korjab üles, toob poodi müüki. Või on äkki osa sellest prügimäest siia toodud, mis kuskil ookeanis hulbib. Muide, see pood prügi järgi ei haise, astuge julgelt sisse.
Ega keegi pole öelnud, et vaateaken midagi ilusat peaks olema. Vaateaken peab inimese poodi kutsuma. Ma eriline kalamees pole, nii et ma poodi sisse minna ei tahtnud, aga akna pealt oli küll huvitav asju avastada. Ma seda tinakannu oleks tahtnud, aga kallis oli.

See on natuke teistsugune pood. Siit saab paadi või kaatri või jahi osta. Asub City Islandil. City Islandil on mõned kinnised jahtklubid ka, nende territooriumile suvalisi jalgrattureid uitama ei lasta. Noh, jalgrattur võib ju paadipoodi siis pildistada.
Kaup ilusti riiulitel.
Palju igavam pood kui see eelmine. Onju?

Kommentaare ei ole: