13 juuli 2012

Botaanikaaed Bronxis

Bronxi Botaanikaaias käisin sõpradega ühel hullult kuumal päeval (+35C). Siin pildil on kasvuhooned, kus kasvavad troopikametsade ja kõrbetaimed. Seega temperatuur oli sees veel väike 10 kraadi kõrgem kui väljas (võibolla natuke liialdan). Aga jäin ellu. Kui olime mingile osale aiast (see on muidugi hiigelsuur aed, 100 hektarit) tiiru peale teinud, avastasime trammi (lahtine buss, nad kutsuvad seda siin trammiks), mis tiirutab mööda botaanikaaeda ringi. Sellega saab sõita erinevate osade vahel, vahepeal maha minna ja pärast jälle peale hüpata. Väga mugav.

See peaks nagu murdunud puu olema, aga tegelikult pole. Lihtsalt üks plastmassist atraktsioon :) Et aru saada, et on plastmassist, tuleb muidugi väga lähedalt vaadata ja käega katsuda ka. Taimed selle puu küljes on päris.





Vesirooside ja lootoste bassein









Lootosed


Kodulilled astrid





Kapsaaed. Selle osa nimi on home garden ja seal nägin mõningaid tuttavaid juurvilju, nagu näiteks peete.
Siin majas tehakse uurimistöid (taga on suur uus osa laboratooriumitega) ja näitusi tehakse ka.


1 kommentaar:

Jannu ütles ...

Tundub väga suur ja ilus botaanikaaed. Kapsaaia kollektsioon võib huvitav olla. Hea idee see ka botaanikaia osaks panna, sest äkki paljud enam ei teagi, et juurviljad maa sees kasvavad ja ikka nii, et lehed ülespoole ja juured mullas. Tundub, et teil seal ümbruses palju huvitavaid kohti, peab hakkama vaikselt planeerima reisi väljapoole Euroopat ja ise üle kaema.:)