15 oktoober 2011

Wall Streetil oli täna vaikne,

miitingud olid mujal linnas ja kella viieks õhtul koguneti Times Square'ile. Seal oli enne sõjavastane miiting ja siis algas päris möll. Rahvast oli vist miljon, ma tulin enne ära, kui liiga kitsaks läks.
Aga päris alguses läksin Wall Streeti lähedale Zuccotti parki, kus rahvas elab juba mitmendat nädalat. See on väike park kõrghoonete vahel ja nii rahvast täis, et maapind välja ei paista. Inimesed ööbivad seal, neil on magamiskotid ja kiled ja oma söökla ja prügimajandus. Täna oli seal rahulik ja sõbralik olemine, üks grupp laulis hare krishna ja üks grupp jagas laululehti, see nurk oli laulva revolutsiooni moodi. Mõned pidasid kõnesid ja mõned vaidlesid ja igaüks tahtis oma plakatiga pildile saada. Kaks meest vorpisid rinnamärke teha, raha ei küsinud, kes tahtis, see annetas. Kõik tahtsid annetada :) Kaks inimest tegid siiditrükis T-särke, nende juurde oli pikk järjekord.
Occupy Wall Street, kes veel ei tea, juba viies nädal. Neil on ka oma paberajaleht lisaks veebilehtedele.
Hommikul olid nad käinud Chase pangas oma arveid sulgemas, et viia raha väikestesse pankadesse. Selle käigus kuuldavasti arreteeriti mõned inimesed. Väga palju löömist selle aja jooksul siin olnud pole, politseinikud, keda mina täna kohtasin, olid sõbralikud ja abivalmid.
Linnapea nüüd jälle jutustab, et kuna politseile tuleb ületundide eest maksta teie pärast, streikijad, siis ei jätku enam õpetajate ja päästjate palkadeks. Ühel õhtul ta ka rääkis mureliku näoga, et protestite siin pangatöötajate vastu, kes teenivad 40-50 000 aastas (keskmine palk siin). Eks igaüks näeb asju nii nagu tahab näha. Õpetajatele ja päästetöötajatele saaks rohkem palka maksta, kui riigi raha ei antaks p-sse kukkunud ja liiga ahneks muutunud pangajuhtidele ja börsil raha liigutajatele preemiateks. 700 miljardit lihtsalt haihtus. Äkki aitaks riigile raha sisse tuua nende ettevõtete maksustamine, kes tootmise siit Aasiasse viisid?

Mõned vaidlused olid tulised.
Siin sai riideid ka annetada ja omale võtta, kui vaja.
Kuda - kuda?
Need sõjad tuleb ära lõpetada. Kaua võib!
Söökla - igaüks võis tasuta võtta. Kooke oli ka.
Hare Krishna nurgake.
Siit sain omale Occupy Wall Streeti märgid.
Chase pank oli barrikaadidega piiratud, et inimesed väga lähedale ei pääseks.
Aga siin ongi Wall Street. Täitsa tühi, ainult mõned politseinikud ja turistid.
Autotõkked igal pool väljas (normaalsetel aegadel on need tee all peidus).
Wall Streeti Metroopeatuses oli täna "juhuslikult" koristuspäev. Teised peatused olid ikka lahti :)
Trumpi majakesed ka ilusti kaitstud.
Juhuks, kui keegi tahab Wall Streetil korterit rentida, siis siin on telefoninumber ja veebsait. Üks turvalisemaid paiku, pidev politseivalve ja autoga ligi ei pääse. Ega Manhattanil keegi oma autoga sõidagi :)
Börsihoone esine.
See pilt on juba Times Square'i lähedal tehtud. Tiiger ja Puhh tõmbavad hinge, neil on täna palju tööd olnud, sest enamus meeleavaldajaid läheb neist mööda.
Times Square. Tihedalt täis, nagu uusaastaöösel.
Suurtele koertele palun suured maksud.
Lipu uus kavand juba valmis.
See siin on Bryant pargi serv. Meeleavaldajaid aina voolab juurde. Politseil vist enam tarasid ei jätkunud, tulid mootorratastega kõnni- ja sõiduteevahelist piiri hoidma.

Kommentaare ei ole: