01 oktoober 2009

Helsingis puud rohelised

Maandusin täna hommikul Helsingis ja päikesetõus pealpool pilvi oli imeliselt roosa. Fotokas oli sel puhul sügavale kotti pakitud. Ega mul tegelikult ongi kehv kaamera - sellega ei saa helistada ega internetis surfata ega midagi :)
Ma ei tea, kas ma kujutasin ette, et siin juba november on või mis, igatahes mõjus rohelus mulle üllatavalt. Seal taga metsas on kased ka rohelised, mitte ainult okaspuud.
Õhk on küll mõnusalt karge ja jäine. Et nagu põhjamaa.
Sellel pildil lõpetati just kütusepumpamine lennukisse, tiiva sisse pisteti voolik nagu kanüül käsivarde. Pärast autojuht koputas lennuki külje peale, piloot tegi ühe kabiiniakna lahti ja upitas saatelehe sealt enda kätte.


Vahva tool Helsingi lennujaamas.

Aga see pilt on Kennedy lennujaamast NY-s. Minu lennukisse tõstetakse sööke parajasti. Söök oli seekord eriti kehv. Miks nad suppi ja puuvilju ei anna? Vanasti minumeelest anti apelsini ja banaani ikka ka.

See ka Kennedy lennujaam.
Lõpetuseks ütlen, et ma ei reisi see aasta Eesti vahet mitte suurest koduigatsusest vaid põhjused on karmilt kurvad olnud.
Ja seekord lähen ruttu tagasi, kümme päeva ainult olen.

9 kommentaari:

Unknown ütles ...

Hea on avastada inimesi, kes jagavad hetki oma elust:)Meie lennupiletid on järgmise aasta märtsiks ja läbi Sinu NYC erinevate aasta-aegade piltide kaudu teame paremini, mis ees ootamas võib olla.

Reede ütles ...

Märts on NY-s selline kuu, millal mina oma tuttavatel siia tulla ei soovitaks :) Siis on külm ja niiske ja paks lumi sajab paariks päevaks maha. Põhjamaalane muidugi külma ei karda :) Lihtsalt mais ja septembris on ilusam. Aga võib isegi juhtuda, et märtsi lõpul on soe ja magnooliad õitsevad.

Unknown ütles ...

Siis meil läks küll kuu valikuga hästi:) Aga proovime siis central parkis märtsi- või lumikellukesi pildistada:) Meil esimene kord tulla ja lühikese aja jooksul saame ära tutvuda selle suure suure linnaga, ainult 16-29 märts. Aga sinu blog on meile ikkagi spikriks:)

Reede ütles ...

See on tore, kui saan natuke abiks olla. Ja kui veab, siis märtsi lõpp on ilus ja soe (neli aastat tagasi oli märtsi lõpus 20 kraadi sooja ja külmaks enam ei läinudki).

Unknown ütles ...

Ja märtsi jääb just St Patricku päeva paraad ka:) Aga küsiksin natuke veel Sinu abi...mul kohalik kirjasõber küll Hobokenis, aga eestlase pilgu läbi on parem teada. Ei tea arvestada neid vahemaid...just majutuse osas manhattani ja muude linna osade vahel. Kas on soovitatav majutada end Queensi, NJ?
Nüüd alustan lugemist "Minu Eestiga", eks saan jälle juurde teadmisi eesti ja ameerika kultuuri vahel. Aga kui Sulle palju tüli ei tee...kas on mingisuguseid näpunäiteid, mida teada enne reisi, nt JFK lennujaama kartma ei pea:)?

Reede ütles ...

Ööbimiskoht peaks olema metroojaama lähedal, sest linn on suur ja et üldse kuskile jõuda, siis metroo on suureks abiks. Muidugi taksoga võib ka ringi sõita, kui raha rohekma on.
Queens on suur ja lai, näiteks Rockaway Beach kuulub ka Queensi, aga sealt on Manhattanile poolteist-kaks tundi sõitu. Aga kusagil East Riveri lähedal elades on Manhattan käega katsuda. NJ-s ei ole minu teada oluliselt odavam ööbida ja ühendus Manhattaniga ei ole seal igal pool hea. Tuleb jällegi kaardilt vaadata, et hotell oleks Path Traini peatuse ligidal.
Nende ööbimiskohtade soovitamisega jään mina alati hädasse, sest ise pole pidanud siin seda otsima. Ja pole ühtegi tuttavat ka, kellel oleks käes rohkelt ruumi, et külalisi majutada.
Äkki trip.ee foorumis jagatakse NYC-s ööbimiskohtade leidmise kogemusi?
Miks Sa JFK-d kardad? :):):) Seal pole muud hullu, kui tohutu pikk järjekord turistidele. Et kui oled kümme tundi lennukis viibinud, siis tuleb minna ja seista veel tund või rohkem järjekorras enne, kui immigratsiooniametniku jutule pääsed. Vat see on tüütu. Noh ja ametnikuonu küsimustele vastad, et mis USA-s tegema hakkad ja kus elama. Elamise koht (hotelli aadress) tuleb juba lennukis ühele blanketile (I-94 oli see vist) märkida.

Unknown ütles ...

Nüüd vahemaade osas siis tean arvestada Path Traini peatusega...JFK-s kardan neid ametnikke, kes vaatavad, kas lubada või mitte... või siis olen liiga palju jõulude ajal "Üksinda kodus 2-te" vaadanud. Eks sinna reisini nüüd on aega pikalt:)
Enne möödusin poest, kus vaatasid vastu Halloweeni kaunistused...nii et saadan siitki teele: Happy hair-raising Halloween:)

TT ütles ...

Vanasti anti Finnairi lennukis kärakat ka tasuta, nüüd peab ise lennujaamast 6-pack'i või plasku kaasa ostma:)

Reede ütles ...

Veini ja õlut ikka anti nüüd ka tasuta, aga võibolla kangem alkohol on eraldi tasu eest.