09 august 2009

Prospect Park Brooklynis

Laupäeval oli koleilus inimsõbralik ilm (pluss 25, päike ja kuiv) ja läksime kohe lõunast rattaringile. Võtsime sihiks Brooklynis asuva Prospect Pargi. See on ilus suur ja varjuline park, meie kodust niiumbes pooleteise tunni rahuliku rattasõidu kaugusel. Ja sinna saab Astoriast üsna otse minna. Head laiad tänavad ja paljud neist rattaradadega. Nii et ilusti saime kohale.

Pargi põhjapoolses otsas on suur Brooklyni muuseum, me seal sees seekord ei käinud, aga ükskord kindlasti läheme.



Pannkoogid, heeringa- ja singileivad, tomatid, ploomid ja suuremal hulgal morssi oli meil kaasas ja kohe parki jõudes tegime suure tamme all pehmel murul pikniku.

Kui hakkasime pargile ringi peale tegema, kohtasime poisse, kes vahtkummist relvadega viikingeid mängisid.




Lapsviikingid said ka omavahel mürada.

Sellised ilusad sõidurajad on pargis. Tööpäevadel sõidavad seal vist autod ka.

Järgmiseks kohtasime hobuseid. Esiratsanikul olid vinged nahkpüksid.


Järvedel sai sõita paatide ja vesijalgratastega. Viimastega sõitmise tasu on $16.33 pluss $10.00 deposiiti.






Oma ringi lõpupoole nägime pisikest küülikut (või on ta jänes?). Pargi töötaja ütles, et neil elavad seal jah üks perekond, kaks suurt ja kaks väikest. Lähedale see küülikupoju end ei lasknud vaid kadus paari hüppega põõsasse.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

new yorgis leiad alati midagi uut. hästi huvitavad pildid. olen ise ka suur rattaga sõitja. vaatasin google mapilt, et koos pargi ringiga tuli ümmarguselt 30 kilomeetrit. very good. jõudu jõudu ja ootame uusi pilte ka teistest väiksematest parkidest.

Reede ütles ...

Jõudu tarvis :)
Me ise pole sõidetud kilomeetreid kunagi lugenud, arvestame rohkem tundides, et kui kaugel mingi koht on. Kõige kaugem koht, kuhu me oleme ratastega kodust sõitnud, on Hudson Riveri New Jersey-poolne kallas (üle G.Washingtoni silla). Praegu kaardilt vaadates on sinnani umes 20 km.
Meil läheb sõites päris palju aega, sest me vaatame ikka ringi ka ja teeme vahepeal pildi- ja söögipause.