17 august 2009

Hot. Sun. Jones Beach.

Jones Beach on kena rand, asub linnast väljas Long Islandil. Nii umbes tunnike meie kodust sõita.
Autode jaoks on vähemalt 6 parkimiplatsi (number 4 neist on küll hiigelsuur), päevapilet maksab $8 ja osta tuleb see tee peale pandud väravast. Kui õnnestub mingit teed pidi ilma piletiputkaväravaid kohtamata parkimiplatsile jõuda, siis koha pealt piletit osta ei saa ja saadetakse sind koos autoga tagasi piletit hankima. Piletikontrollimisputkade seintele on kirjutatud, et pilet tuleb siin ette näidata ja raha ei tohi putkas istuvale inimesele pakkuda.
Randamineja pere tavavarustus (suur päevavari, laste lainelauad, kokkupandavad toolid, ratastega termokast õllede ja jääga (või muude külmade jookidega), kott käterättide, päikesekaitsekreemi ja söögiga.
Väiksema ajumahuga inimkonna esindajad veavad kaasa ka äärmiselt kehva kvaliteediga räppi mängivad leierkastid (CD-mängijad).

Parkimisplatsilt randa mineva tee ääred on kaunilt haljastatud.

Jones Beachile on ärimees Trump (Donald jah) suurt restorani ehitamas. Teda masu väga ei torgi.
Siit saab rannatoole ja päevavarje laenutada.

Inimestest siinkandis endiselt puudu pole.

Pildil väike leierkasti näidis.

Vesi kahjuks on kole soojaks läinud ja eriti ei jahuta. Aga noh, midagi ikka...

See rand avaneb otse ookeanile, nii et alati on lained.

Ujuda tohib roheliste lippude piirkonnas.
Seal peaks teoreetiliselt rannavalve appi tulema, kui vesi enam ei kanna. Kuidas rannavalvemees miljonite inimeste hulgast uppujat märkab, mina ei kujuta ette.

Masu ei paista endiselt ka dirizaabliomanikke puudutavat. Nemad ikka hõljuvad teistest kõrgemal.

Huvitav, kuidas lapsevanemad oma maimudel suudavad silma peale hoida sellises rahvahulgas.


Näete, ameeriklastel raha küll. Viis lennukit lendasid edasi-tagasi üle taeva ja andsid oma tossukirjadega teada, et US Open algab varsti ja et on päike (SUN) ja kuum (HOT). Kütus siin kaks korda odavam jah kui Eestis. Taevas ka sinisem.
Sooja oli täna 34 kraadi, homme-ülehomme sama. Siis hakkab olukord normaliseeruma, st tuleb nädal aega äikest ja sooja ainult 25-27 kraadi.

Kommentaare ei ole: