25 detsember 2020

Jõulud Astorias

Olen sel aastal saanud reisida rohkem, kui eelmistel aastatel. Olla Eestis rohkem kui varem ja olla riigis, kus varem pole käinud. Olid väga vajalikud ja tulemuslikud reisid. Seega üldse ei kurvasta, et jõulude ajal kuskile ära minna ei saa. Ja ega igaühel pole võimalust veeta jõulud New Yorgis :) Turiste pole, linna peal on hea rahulik käia.

Tegelikult kunagi plaanisin, et selle aasta jõulud olen kindlasti Eestis. Tädi Valve saab esmaspäeval 90 ja tema on naine, kes oma tahtejõuga on mulle eeskujuks. 50-selt hakkas maju ehitama, tegi kaks suurt maja valmis, ilma laenuta. Nii väga oleks tahtnud tema suurt juubelit sugulastega koos pika laua taga tähistada. Aga seekord ei saa, koroona tegi oma korrektuurid. Reisimine praegusel ajal on üllatusi täis (üllatus ei ole alati positiivne asi) ja ega ei taha olla üks neist potensiaalsetest haiguselevitajatest.

Kolame mehega iga päev oma kodu lähedal ringi, aga veel on hulk tänavaid, kus me pole käinud. Paljude majade jõulukaunistused on igal aastal samad. Mõni aed on maitsekas, mõni paras kaos. Nalja saab igal juhul.










Kaufman Astoria Stuudiote kuusk ja üks telefoniputkadest

Nädal enne jõule tuli kaheks päevaks lumi maha.


Minu tänav

Kuni lume tulekuni õitsesid meie tänaval kaks kirsipuud, mis igal aastal enne jõule õide puhkevad. Lume all nende õied külmusid ja täna, kui on 17 kraadi sooja, tuleb jälle uusi õisi. Hullud puud ja teevad rõõmu. Neil pole mingi probleem kevadel jälle õitseda.




Ühel päeval selle talvel ei pidanud suusatamiseks linnast välja mägedesse minema. Sai Central Pargis ka maastikusõitu teha.



Päev peale jõululaupäeva on mõned kuused juba välja visatud

Ja lõpetuseks supermarketis kohatud tort, mida nähes iga eestlane hüüab, et issand, pole ime, et ameeriklased on paksud, kui nad selliseid torte söövad. Ilmselt söövad jah, muidu neid ei tehtaks. Ise ma pole näinud kedagi, kes neid sööks.

Meie oma jõuluõhtu oli hea rahulik. Väljas ulus tormituul, oli 15 kraadi sooja ja sadas tundide kaupa lausvihma. Seega sai täiesti süümekateta toas olla, filme vaadata, krabijalgu süüa, aperpol spritzi juua ja Kiievi kloostritest kaasa ostetud vahaküünlaid põletada. Magustoiduks ploomikompott vahukoorega. Ja klassikaline Kalevi assortii (aitäh Evele!).

Selle savist tehtud kellukese ostsin ka Kiievist, Petchersk Lavra kloostrist. Kuusk on toas juba kolmandat nädalat ja jääb veel kaheks.


Kommentaare ei ole: