26 november 2015

Vancouver. Linn

Capilano rippsilla juurest tulime Vancouverisse Stanely parki. See park paistis läbi sõites olevat nagu mets. Käisime seal akvaariumis ja siis läksime Vancouveri vanalinna (Gastowni) vaatama. Rohkem ühe päevaga ei jõudnud.Kell 8 õhtul pidime juba lennujaamas olema.
Vaade linnale Stanley pargist.
Väga ilus park on ja kui on aega mitu päeva Vancouveris olla, siis tasub seal pargis olla terve päeva.
Akvaariumisse tahtsin minna eelkõige sellepärast, et seal pidid olema mõõkvaalad. Aga neid ei olnud. Mis on ühest küljest hea, sest ega mulle ei meeldi, kui suured loomad on kinni väikeses basseinis. Jätsin kodutöö selles osas tegemata, et ei kontrollinud üle, keda akvaariumis õieti näha saab. Ka oli rahvast tol päeval liiga palju. Nii et tegelikult osutus seal kõige huvitavamaks vaatamisväärsuseks 4D film dinosauruste ajastu mereelukatest. See oli küll äge. 4-s D tähendas seda, et kui vees elav dinosaurus su poole hüppas, siis pritsiti ka vett näkku ja tool vibreeris.





Paar dresseeritud beluugat annavad seal etendusi. Neid oli huvitav lähedalt vaadata.


Teel Gastowni (linnaliini bussijuht sõidutas meid millegipärast tasuta, pani käe piletimasinale ette ja ütles, et see on ok, kui me pileteid ei valideeri) vaatasime tagahoove.
Gastown on kena vanalinna osa. Seal on häid restorane ja kenasid butiike. Ja palju kerjuseid (kuidagi tundus neid rohkem olevat kui NY-s). Üks tahtis minuga rääkima hakata (istusin üksi poe juures pingil) ja ma rääkisin talle eesti keeles vastu, et teha nägu, et ma ei saa inglise keelest miskit aru. Sellepeale küsis kerjus soome keeles, et äkki ma puhut suomea. Ja vene keelega katsetas. Professionaalset suurlinna kerjust juba ei lollita.





The Old Spaghetty Factory on mu meelest hea söögikohtade kett. New Yorgis neid ei ole, aga Kanadas ja USAs osades osariikides on neid päris mitu.
British Columbia (provints, kus Vancouver asub) peab oma vapiloomadeks põtra ja karu. Nende loomadega suveniire müüdi, ma sellepärast arvan nii.


Auru jõul töötav kell. Selle juures teevad turistid pilti.



Vancouver asub mägede vahel.
Niisama linnapilt
Skytraini peatus. Selliseid klaasist odavmaju on hästi palju.

Tootemisambad Vancouveri lennujaamas.
Vancouveri lennujaam. Väga hea rahulik koht. Elektroonikat sai ilusasti mõnusate tugitoolide juures laadida.
Peaks äkki tõesti kunagi Kanadasse hoopis kolima. On teine selline inimlik, metsiku loodusega ja tsiviliseeritud koht.

Kommentaare ei ole: