09 veebruar 2014

Forest Hills

Forest Hills on väga romantiline linnaosa Queensis. Asub R-rongi lõpp-peatuse kandis. Vaikne ja korras rajoon. Manhattanist kaugel ja enam nagu polegi linn. Käisime seal Jutal külas, Juta on 101-aastane ja elanud sealkandis üle 60-ne aasta. Ning ei jäta jutu sees mainimata, et esimesed kaheksa USA aastat elas ta Manhattanil 82. tänaval, Upper East Side'is ja oleks hea meelega seal edasi elanud. Aga mees ostis Forest Hillsi maja.













Iileksipuu oli linde täis.
Nii suur iileks on seal, üleni pildi peale ei mahtunud.

Nii ilusast tassist jõin teed täna :)

4 kommentaari:

HK ütles ...

Jutaga seoses tuli meelde küsida, et kes on see vanem proua, kes pidevalt Eesti Majas ssöömas käib? No ma pole seal küll nüüd nii palju käinud, aga iga kord olen teda näinud.
ja pildid on ilusad, nagu ikka

Reede ütles ...

Juta on Juta Kurman, tema käib Eesti Majas kolmapäeviti. Eesti Kool tegi temaga eile intervjuu, kuna kool saab sel aastal 75-aastaseks ja Juta on seal õpetaja olnud. Aga reedeti käib Eesti Majas söömas preili Laine Tigane, ka auväärses eas daam (temalt vanust küsida ei saa, ta vastab alati, et naistega vanusest ei sobi rääkida). Ta on üle 90-ne (no saime ükskord ta vanuse teada), töötas pikka aega asutuses, kus tegeleti lennukite tootmisega, minu teada on ta inseneriharidusega ja töötas lennukite jooniste alal. Tema oleks ka intervjuud väärt, hästi julge ja ettevõtlik naine. Rääkis meile paar aastat tagasi, et käis mingil üritusel, mis toimus kuskil New Jerseys mere ääres ja kuna ta jäi viimasest bussist maha, siis magas öösel rannas. Palju reisinud ja tegus naine. Aga Eestisse ei lähe isegi reisile mitte, sest "Eesti pole enam see" (küsib alati neilt, kes on Eestist tulnud, et kui palju seal veel venelasi on).
New Jerseys on ka üks 104-aastane eestlanna, Alice Mospak (sünnipäev on aprillis, nii et peaaegu 105 juba).

HK ütles ...

Vau!Loen hetkel nende kohta ja suu j22b t2itsa lahti. V2ga vinged Eesti vanaprouad k6ik!

Merike ütles ...

Preili Tigasega peaks kull keegi intervjuud tegema. Hoolimata meie lahkarvamustest juutide ja Slaavlaste suhtes on mul tema vastu sügav austus:)