10 juuni 2013

Topised

Möödunud suvel uuendati Loodusloomuuseumis (American Museum of Natural History) paljusid dioraame (klaasi taha kujundatud maastikke, mis kujutavad mingit kindlat kohta maakeral ja kus on nende loomade ning lindude topised, kes seal elavad). Täna sadas vihma, seega oli paras minna üle vaatama, kas on ka head tööd tehtud. Mulle meeldivad New Yorgi muuseumid, minu meelest on nad täiuslikud. Algul piletisabasid nähes (veel paarsada tuhat inimest oli otsustanud just sellesse muuseumisse tulla või siis ka mõne nulli võrra vähem võis see arv olla, aga fuajee oli tihedalt sabades seisjaid täis) mõtlesin koju tagasi minna, aga kohe ei tahtnud vihma kätte jälle astuda ja siis seisin sabas edasi. Saba läks muidugi ruttu. Ja ega rohkem kui kahte saali (ameerika ja aafrika imetajad) vaadata ei jõudnud, see lihtsalt on nii suur muuseum.

Opossumionu (kellel on mokad rasvased).



Pruunkarud Alaskalt. Ja näritud lõhe.
Puumad Grand Canyonis.


Koiotid.
Hundid kuuvalgel põtra jahtimas.
Elusuuruses sinivaal. See pole topis vaid makett.

Hiidkalmaari ja kašeloti võitlus. Infotahvlil oli kirjas, et keegi pole sellist asja kunagi näinud ja et tegemist on kunstniku ettekujutusega.






Must ninasarvik.

2 kommentaari:

luize ütles ...

Pildid on kenad, kujutan ette, kui hää oli muuseumis vaadata.
Aga meil nimetatakse mägilõvisid vist puumadeks rohkem.

Reede ütles ...

Thank you for correcting my Estonian :) Puumad muidugi. 8 aastat USA-s hakkab vaikselt mõjuma ja vähemkasutatavad sõnad ei tule enam meelde. Kuigi eesti keel on mu igapäevane keel.