07 august 2012

Tuuline rand

Käisime Rockaway Beachil, see on üks poolsaare moodi saar Queensi lõunaosas Brighton Beachi rannast ida poole. Selles rannas on ookean, nii et peaaegu alati on seal korralikud lained. Seega ujumine jäi ära, piisavalt trenni sai teha lihtsalt vees seistes ja üle pea käivatel lainetel ennast pilduda lastes. Vesi oli väga soolane ja mõned krabid said pahaseks kui neile peale astusime. Õnneks polnud seal nii suured krabid, kes varvast otsast ära hammustaks. Päike oli see päev päris kuri, õhtul kodus pidime jälle aaloepoti kallal käima (sealt saab parimat värsket nahaturgutajat).
Sinnamaani, kus see tagumine laine on, me ei läinud, Mina kardan laineid alates kõrgusega kolm meetrit. See laine seal on neli meetrit.
Mingid väikesed linnud nokkisid midagi liiva seest.


Vetelpäästjad (oranžis) muudkui vilisesid. Nad proovisid oma valvepiirkonnas olevat karja kahe muuli vahel enamvähem keskel hoida. Kes liialt kivide poole kalduma hakkas, sai vetelpäästjate poolt nii kaua erilise hoolega tähele pandud, kuni taipas keskele tagasi sulberdada. Täitsa väsitav päev oli. Ma mäletan, et lapsena pandi meid trennis vastu laineid jooksma. Või noh, mis lained need Pärnus olid, tegelikult oli seal ju sama hästi kui seisev vesi. Aga raske ikka vees joosta.

1 kommentaar:

mäemamma ütles ...

Mmmm, mönus...nii lained kui tuul kui rand, köik!
Ega ma enne Inglismaal rannikul istumist tajunudki, et merd ikkagi taga igatsen...aga see öhk ja kohin, oehhh, mönna-mönna