12 september 2010

Kirik keset küla

Nagu näete, jälle käisin katusel.
Kui vanasti tähendas kirik keset küla, et kirik oli see asi, mis paistis kaugele ja selle järgi sai oma sihti seada, siis siin külas on asi teistpidi. Kirikud ei paista muude tornide vahelt välja. Muud asjad (nagu kindlustuskompaniide büroohooned ja börs jm. rahakeerutamise värk) on vahepeal vist tähtsamaks saanud (lausa üle pea kasvanud, ma ütleks) :)
Mitte et ma arvaks, et kirik peakski küla keskpunkt olema, aga kirikutel on see hea omadus, et nad on huvitava arhitektuuriga, pole niisama funktsionaalsed krundikujulised klaaskarbid.

Kirik on seal all augus see ristikujuline hoone.


Meie küla kirik, mille järgi oma suunda seada, on hoopis Empire State Building.

5 kommentaari:

Elviina's blog ütles ...

Kõndisime eile õhtul sellest kirikust mööda ja imestasin ise kah, tundus nagu ahistaksid kõrval olevad hooned selle hoopis ära.

Reede ütles ...

Welcome, Elviina :)
Jään huviga ootama Su muljeid New Yorgist.

Askeldaja ütles ...

Varsti tuleb uus kirik...
http://www.nydailynews.com/ny_local/2010/08/25/2010-08-25_city_councils_rules_on_proposed_sky_scraper_near_empire_state_building.html

Askeldaja ütles ...

Lingiga muidugi läks nii nagu alati, aga 15 Penn Plazat pidasin silmas...

Reede ütles ...

Jajah, ikka kiiremini ja kõrgemale :) Muidu terve hunnik büroohooneid Lower Manhattanil (seal kus kõige rohkem raha on :)) seisab tühjana, osalt peale tornide ründamist tekkinud terrorihirmu tõttu ja osalt tootmise üleviimisest Aasiasse, aga tundub, et siiski veel on suuri maju juurde vaja. Ju neil siis miski nägemus on, et kes seal uues tornis pesitsema peaks hakkama.