27 september 2008

Et siis mihkel

Selle nädala fotojahi teema mihkel ei tekitanud minus esialgu ühtegi mõtet. Nojah seda, et igal oinal oma mihklipäev, ma muidugi tean. Aga ei tahtnud lihapoe aknal rippuvaid lambakeresid pildistama minna :)
Lugesin siis Wikipediast, et Inglismaal söödi mihklipäeval hani: see pidi järgneval aastal päästma rahahädast.
Pildil on New Yorgi haned, kes võiks selle riigi nüüd päästa rahahädast. Ma küll ei arva, et neid sööma just peaks hakkama, aga äkki aitaks hanekujulise koogi küpsetamine või midagi niisugust?
Või oleks inimestel aeg jälle õppida tegelema millegi muu, kui virtuaalraha loomisega? Kasvataks näiteks lambaid või kapsast ja ei ajaks olematuid rahahunnikuid taga?

5 kommentaari:

kukupai ütles ...

Eestis söödi hane tavaliselt ikka mardipäeval :)
Aga midagi oleks rahahäda vastu hea küll. Kas hanekujulise koogi retsepti ka saab?

Ti:a ütles ...

tea neid hanesid midagi, võib haneks tõmmatud saada :)

aga tänapäeva fauna esindajad on ikka hulljulged küll, elavad kustahes ja miski müra või linnaelu ei sega nende argipäeva.
Meil on siin lähedal pargis pardid, keda inimesed kogu suve söötnud on ja nüüd kui inimesi vähem pargis liigub, jooksevad need saianäljas inimeste peale tormi nagu Hitchcooki linnud. Mulle ei meeldi võidu partidega joosta :)

aga pilt on tore.

luize ütles ...

Laps käis mõni aasta tagasi kuskil ekskurssioonil, kus nad klassikaaslastega samasugused linnud said uue nime - ÜLO. Praegu tuli neid pilte vaadates meelde, ju siis on iseloomustav.

enetimm ütles ...

kanada hanesid on muidugi meilgi siin iga nurga peal näha, kuigi siiani pole näinud, et keegi neid just prae jaoks küttimas oleks käinud :).

Reede ütles ...

ÜLO on väga hea nimi :)
Meil need Ülod siin inimesi väga ei karda jah, katsuda just ei lase, aga vaatamas käivad küll, kas süüa ka antakse.
Aga nende söötmise eest võib trahvi saada.