09 jaanuar 2007

Miljonivaade titavoodist

Laupäeval, kui meil siin väga soe ilm oli, käisime ratastega Roosevelt Islandil sõitmas.
Roosevelt Island on saar East Riveril, Queensi (kus meie elame) ja Manhattani vahel.
Queensist saab sinna üle silla.
Seal oli vahepeal valmis saanud uus ilus suur maja, mille akendest avanevad vaated üle East Riveri Manhattanile.
Roosevelt Islandil elamine on kallis ja turvaline, seal elab palju diplomaate ja saadikuid.
Üks meie tuttav oli seal aastaid tagasi korterit rentinud, maksis ühetoalise pisikese rõduga korteri eest 3500 dollarit kuus. Nüüdseks on hinnad ilmselt tõusnud.


Ühe akna taga on titavoodi.
Titat harjutatakse sünnist saadik miljonidollarivaatega :)

Tita näeb aknast sellist vaadet.

Või siis sellist.
Öösel peegelduvad tuled jõe pealt...

3 kommentaari:

luize ütles ...

Pildid on kenad nagu alati. Ja informatiivsed :)
a kas sa ei karda, et teid võõrasse titavoodisse piilumise eest ahistamises ja privaatsuse rikkumises süüdistama hakatakse?

Anonüümne ütles ...

Ma ahistamissüüdistust ei karda jah :) See maja kõigi oma akendega on otse jalutustee ääres ja rahvast käib sealt palju mööda. Ning see voodi on seal nagu vaateaknal, ma polnud ainuke, kes seda vaatas. See lihtsalt jääb silma. Kui seal veel laps ka oleks näiteks püsti seisnud ja välja vaadanud, siis ilmselt möödakäijad oleks sinna lehvitama kogunenud :)
Kui korteriomanikud ei tahaks, et teised nende titavoodit näevad, siis oleks seal akendel mingidki kardinad ees, nagu teistel akendel olid.

Askeldaja ütles ...

Kui paar uuemat maja välja arvata, siis elab suurem osa rahvast seal rent-controlled korterites, kus nad maksavad turuhinnast tunduvalt vähem üüri. Muidu ilmselt suur osa neist diplomaatidest seal ei elaks. Seal on ka paar Mitchell-Lama maja, mis on coop-ideks ümber muudetud, ja kes ennast õigel ajal ostuhuviliste nimekirja sokutas, saab pärast 5-10 aastast ootamist korteri osta 40 tuhandega, ainult välja üürida ei saa ja maha ei saa kallimalt müüa.