19 aprill 2015

Kultuuripäev

New Yorgi Eesti Majas on igal aastal läbi viidud eesti kultuuri päevi. Selleks aastaks nende korraldajat enam ei leitud ja nii neid plaanis ka polnud. Aga kuna me oma töö juures tulime mõttele teha aktsionäride koosoleku päeval majas midagi huvitavat, siis kujunes see huvitav asi kultuuripäevaks. Esialgu oli plaanis ainult üks loeng ja ühe audiovisuaalse teose vaatamine, aga päeva ettevalmistusaja jooksul tuli võimalus kutsuda veel paar esinejat. Ka tegi mu korp! Filiae Patriae akadeemiline ema Mare Valgemäe ettepaneku, et c!FP võiks aidata seda päeva korraldada. Selle organisatsiooni kaaslastest oli päeva organiseerimisel palju abi (ja oli ühe poolt ka natuke segadusetekitamist ning negatiivseid telefonikõnesid). Kirjutasin meie lehte sellest artikli ka.
Seintel on Naima Rauami maalinäitus. Naima on Mare Valgemäe sõber juba ammustest aegadest ja Mare ta meile oma näitusega kutsus. Naima maalid meeldivad mulle nii palju, et kui mul oleks võimalust neist mõni endale osta, ma ei suudaks valida.

Vahuvein, maasikad ja kaunid naised kuuluvad kultuuripäeva(de) juurde.
EV konsul New Yorgis, Rita Melder, ütles tervitussõnad.
Kiki (Enda-Mai Michelson Holland) oli meil üks teadustaja.


Naima räägib oma töödest.

Eestist olid kohal esinejad Maarja Undusk (keskel) ja Jaan Undusk (paremal) ning Marje Üksine ja Jüri Hain.

Psühholoogiaprofessor Jaak Rakfeldt esines huvitava loenguga.

Rakfeldt ja Undusk mängisid vahelduseks piljardit. Ei tea, kes võitis.

Marje Üksine oma loengu juurde pilte näitamas.
Kahjuks olid Eestist tulnud esinejate ettekanded natuke halvasti ette valmistatud ja seega igavad. Aga õnneks näitas pärast Olaf Sööt oma audiovisuaalset teost mullusuvisest Eesti reisist ja oma perekonnast.
Teine teadustaja Ülle Ederma. Ülle on üks säravamaid daame, keda tean.
Nahakunstnik Maarja Undusk.
Olaf Sööt.

Kommentaare ei ole: