03 oktoober 2014

ÜRO nädal

Iga aasta septembris on ÜRO peamaja ümbrus Peaassambleele tulevate kõikvõimalike riikide presidentide ja muude kõrgete asjapulkade pärast politseinikke ja tõkkeid täis. Selleks nädalaks on garanteeritud ka liiklusummikud. Eriti hästi seisab liiklus paigal sel päeval, kui USA president saabub. Kuna Eesti Saatkond ÜRO-s avas sel aastal Lennart Meri fotode näituse "Veelinnurahvas", siis sain mina ka ÜRO peahoonesse sisse. Ja nii umbes sada eestlast veel, kes said aega näituse avamisele tulla. Need esimesed kaks pilti on tegelikult talvel tehtud, aga ega seal vahepeal suurt midagi muutunud pole.
ÜRO peamaja. Nagu tikutops.
Peamaja ümber on värske remont tehtud. Saime sammuda uhiuuel betoonil :)

See pikk pulk on peahoone külje poolt vaadatuna.

Aegade jooksul on peamajja kinke kokku kantud. Kulda ja hõbedat. Eestlased kinkisid kunagi Anu Raua teose "Emapuu", mis on tehtud eesti rahvariideseelikutest.

Laevuke Taimaalt. Selle juures oli meie näitus. Ja eestlased ruttasid laevukest pildistama, et viikingid. Noh, päris viikingid need just polnud, rohkem asiaatidest vanaaja ülikud. Kullast kuningliku laeva nimi on Suphanahor ehk Kuldne Luik.
Veelinnurahvas. Väga hästi koostatud näitus.
Näituse avamisel rääkis meie president ka.

Tailaste laeva nina.



Jõepoolses osas on suured aknad ja idamaade stiilis lounge. Seal peab olema vaikselt ja ei tohi süüa. Ning saad lõpuks teada, mida tähendab lapsena muinasjuttudest loetud "kaetud pehmete vaipadega, millesse jalg vajub pahkluuni".
Vaade Gantry pargile Long Islandil. Seal pargis olen palju käinud.
ÜRO nädala ajal on politseipaadid ka peamaja juures jõel.



Enne näituse algust.
Veelinnurahvad.
Peaassamblee nõupidamistesaal, värskelt remondist tulnud.

Kommentaare ei ole: