07 oktoober 2013

Kultuurilehekülg

Kui mul pole aega blogisse uusi asju üles panna, siis see tähendab, et elan vahelduseks päris elu. Ja käin vaatamas, mis teised teevad. Esimesel pildil on osa autodest, millega saabus 20. septembril New Yorgi Eesti Majja president Ilves oma kaaskonnaga. Politseiauto oli kõige ees, aga seal presidendi seltskonnast kedagi ei veetud. Kõik pargivad ilusasti bussirajal ja neile on see lubatud.
Lilleseaded presidendiga kohtumise saali tegi Toomas. Mitte Haridusseltsi esimees vaid üks teine Toomas (ma ta perekonnanime ei tea).
Kuna enamus kohaletulnud seltskonnast tahab koos presidendipaariga pildile jääda ja alati on sellega üks löömine ja kaameratega vehkimine ja esiritta trügimine, siis sel aastal lahendati asi kultuurselt. Saali uksest sisenejalt võeti hoiule kott, suunati ta presidendipaari juurde, tehti pilt ära, anti kott tagasi ja suunati saali. Pilte tegi Eleri Ever ja neid saab igaüks nüüd Eesti Maja kodulehelt alla laadida. Sellel pildil võtavad presidendipaari kõrvale ritta Eesti Maja kokad ja nende abilised, vasakul valvab käsundusohvitser ja ees seljaga on fotograaf Eleri.
Kamavaht. Nämma.
Pealik peab kõnet. Teised pealikud (vasakult teine EV peakonsul New Yorgis Sten Schwede ja paremalt teine New Yorgi Eesti Haridusseltsi juhatuse esimees Toomas Sõrra) on juba rääkinud.

Vahepeal sai siin nädala jooksul kuulda ja näha noorte eesti kunstnike töid, oli Bioest. Sellel pildil on padi, mis hakkab helendama, kui seda puudutada. Autoriteks eestlanna Kärt Ojavee ja ungarlanna Eszter Ozsvald.
Siin pildil on kunstnik Tõnis Saadoja ja arhitekt Kadri Kerge, nemad osalesid ka Bioestil.
Bioesti avamine toimus Wythe hotellis Brooklynis,
Eszter ja Kärt hotellitoas, kus sai nende tekstiile vaadata.
Kyle Reinhardt intervjueerib Tanel Toomi, kes oskab häid filme teha, st tema lühifilmid on juba auhindu saanud. Bioestil näidati tema filme ja on küll head :) Ning intervjuu oli huvitav.
Scandinavia Maja Volvo saalis oli üleval Kadri ja Maris Kerge installatsioon Northern Lights.

Siin räägib Kadri Kerge oma loomingu sündimisest operaatoritele Timossi Kinsmatale ja Piibe Kolkale.
Maria Minerva aka Maria Juur mängis Bioestil oma muusikat.
Maria Minerva ja Karin Laansoo. Karin on Bioesti organiseerija.
4. oktoobril olid New Yorgi Eesti Majas Silver Sepp ja Kristiina Ehin. Oli selline hubane ja armas õhtu luule, regilaulu ja natukese rahvatantsuga.
Rohkem pilte ja videosid saab Vaba Eesti Sõna kodulehelt vaadata.

Kommentaare ei ole: