04 september 2013

Näitus ja all-linn

Eelmisel kolmapäeval käisin South Street Seapordis, see on all-linna turistilõks (sadam, kuhu on pargitud meremuuseumile kuuluvad vanad purjelaevad), aga ma ei teinud turisti vaid läksin Naima näituse avamisele. Ta on 30 aastat seal sadama elu maalinud ja joonistanud. Väga hea kunstnik, kui mul oleks võimalust ta töid osta, oleks väga raske mõnda neist välja valida, viiks kohe pooled omale koju. Naima peab kahjuks sealt stuudiost ära kolima, sest maja lõhutakse maha. Maja on see suur Pier 17 kaubanduskeskus, mille akendest avaneb vaade Brooklyn Bidge'ile. Näitus kestab 9. septembrini, nii et kes saab, minge ka vaatama. Siin on Naima koduleht. Muide, tal on ka lenduripaberid. Äge naine.

Näituselt tulles vaatasin võimlemist. Igaüks võib raha eest trapetsile kiikuma ja trikke tegema minna.

Suveniirmajakas vist. Ega ta sealt suurte majade vahelt merele eriti paista.




Moepealinn?
Johnil oma tänav.

Vanasti, kui inimesed mõttetult internetis ei vahtinud ja blogisid ei kribanud, oli  neil aega oma maju ilusaks nikerdada.



Pullipildistamise järjekord. Kohustuslik turistikas.

Open on, saate aru.
Battery parki on kartulimaa tehtud. Peab ju kodulähedast toitu sööma. Mingitel päevadel saab seal osta ka seda kraami, mis nad (vabatahtlike maaharijate klubi) on kasvatanud. Eelmise aasta supertormi ajal oli see maa soolase tõusuvee all. Huvitav, kui mul tuleks mõte Astoria parki paar tomatipeenart teha, kas ma peaks kellegi käest küsima või võin lihtsalt bambuskaigastest tara moodustada ja selle sees kündma hakata? Battery park asub seal, kust New York alguse sai, ehk siis Manhattani lõunatipus.
Mingi kõrvitsaline hiilib salaja aiast välja. Aed näeb välja nagu üks inimkonna tekkimise algusaegadel ehitatud kaitserajatis. Kaigaste otsad ainult teritamata.

Kommentaare ei ole: