08 august 2013

Kihnus hinnad nagu New Yorgis

Sügisel Eestis käies tundusid kookide hinnad Tallinnas väga tuttavad, New Yorgis on samad numbrid hinnasiltidel, ainult et dollarites. Nüüd hiljuti sain pildi, kus selgus, et ka Kihnus ollakse hindadega USA tasemele jõudmas. Ja miks ka mitte, ega eestlaste koogid pea odavamad olema kui ameeriklastel. Muidugi on eesti kookide maitse tavaliselt parem, aga olen siin ka leidnud väikestest pagaripoodidest häid kooke. Ja tegelikult on ka mõned suurte poodide koogid head (need, mis nad kohapeal teevad).
Koogid Tallinnas. Uuemat sorti eesti keel vist - bezee :)
Koogid (ja kalavärgid) Kihnus
Koogid New Yorgis (meie tänava väikeses pagaripoes). Piltide tegemiseks küsisin luba, esimese hooga muidugi ei tahetud lubada, aga väike läbirääkimine aitas. Ekleerid olid vanasti Eestis mu ühed mu lemmikkoogid (ikka päris vahukoorega tehtud) ja kui siin nägin, et need maksavad 3 dollarit, ei raatsinud ühtegi osta. Aja jooksul harjusin siinsete hindadega ja ei arvutanud neid enam kroonidesse ning Eestisse tuli euro ja hopsti muutusid sealsed hinnad samasuguseks siinsetega. Seda oli sügisel harjumatu näha. Kui Eestis müüakse tooteid sama hinnaga, mis siin (bensiini isegi kaks korda kallimalt), siis kuidas palgad tõusta ei saa? Peaks vist uuesti minema majandust õppima :)


4 kommentaari:

Helena ütles ...

küsimus, kas äkki teate kust New Yorgis korralikku leiba leida?
Kas Eesti Majast või mõnest vene poest?

Reede ütles ...

Minu lemmikleiba saab Brighton Bazaarist 1007 Brighton Beach Ave Brooklyn, NY 11235, see on lithuanian bread ja nad teevad seda kohapeal (neil on leivariiul ka, kus on leivad, mida müüakse igas vene poes, aga kõige paremad on neil kohapeal tehtud ja müüakse eraldi letis). Nende coriander bread meeldib mulle ka (mõlemad maksavad 3.99 ja on tumedad rukkileivad). Ja NetCost Marketi Brooklynis asuvast poest ostan borodino leiba. Aadress 2257 East 16th Street, Brooklyn, NY 11229.
Musta leiba saab igast vene poest ja neid poode on Brighton Beachis päris mitu. NetCostil on mitu poodi ja iga poe leivad on maitselt erinevad (need, mis nad kohapeal teevad).
Eesti Majast leiba ei saa, aga seal saab igal reedel head eesti sööki. Septembri keskelt alates saab eesti sööki kolmapäevast reedeni peale kella 5-te õhtul.
Mina teen sügisest kevadeni ise kodus leiba, juuretis on mitu aastat vana ja töötab hästi. Siin blogis on mul üks postitus ka selle kohta http://reeedenewyork.blogspot.com/2011/05/vanem-kui-me-keegi.html
Nii et saab edukalt ka ise teha, kui on viitsimist mängida.

TT ütles ...

Vaatan ja imestan, et "hirmkallis" Jaapanis olid pagaritooted soodsamad ja täitsa euroopaliku kvaliteediga. Aga eks sõltub kust osta, Eestiski saad hea hinnaga kui kohti tead ;)

Helena ütles ...

Suured t2nud nii sisuka vastuse eest!
Kusjuures sattusin t2iesti juhuslikult n2dalavahetusel sellesse Bazaari poodi Brighton beachil ja ostsin mitu leiba lisaks muudele asjadele. T6esti v2ga hea on! Olen n6us nende asjade nimel sinna reisima kyll tund aega. Alguses imestasin et pood polegi nii kallis, aga ilmselt seet6ttu, et see manhattanist kaugel on?

Vataan kindlasti ka netcost Marketi yle.