11 märts 2012

Suveaja algus

Täna keerati meil kella, algas jälle suveaeg. Kuigi kevade alguseni on nädal ja paar päeva. Suveaja puhul on alates homsest meil suveilmad, teisipäeval näiteks tuleb äikest ja 23 kraadi sooja. Täna oli veel kevadilm, nii umbes 18 kraadi sooja ja tegime väikese rattatiiru Roosevelt Islandile. Siin pildil on Roosevelt Islandil asuvad vana nakkushaigla varemed. Roosevelt Island asub East Riveri keskel ehk siis Queensi ja Manhattani vahel ja 156 aastat tagasi ehitati sinna haigla rõugehaigetel silma pealhoidmiseks. Haiged viidi paadiga saarele ja ära nad sealt omal jõul ei saanud. Siis ju veel silda ega Roosevelt Islandi trammi ega metrood ega midagi polnud.
Roosevelt Islandi lõunapoolne ots on siiani olnud üsna võsas, aga nüüd ehitatakse sinna parki ja juba järgmisel aastal saab ilmselt tervele saarele jala või rattaga tiiru peale teha. Tagant paistab Queensboro sild ja vasakul on Manhattan. Ja meie rattad on ka seal vasakul.
Kunstiline foto. Pildil on aed, mille taga on remondis olev saareala. See ala, kuhu saab järgmisel aastal. Keegi on aiakattesse rebinud vaateauke. Aia taga on suured kruusahunnikud ja kopad ja buldooserid. Vasakul on ÜRO maja.
Teine kallas ehk Queens. Üle vee paistab Gantry park, seal me käime ka vahel. Sinna tehakse järjest hulgem uusi kõrgeid maju, et inimestel oleks kus elada. Neil inimestel, kellel on raha, et seal elada. Väga suurt tungi nendesse majadesse esialgu pole, kui ma seitse aastat tagasi siia elama saabusin, siis hakati seal kortereid müüma ja müüakse siiani. Luksuskorterid muidugi, sest vaade on Manhattanile.
Esimesed jaapani kirsid on õitsemisega algust teinud.
Selline vanast laevaninast tehtud vaateplatvorm on ka Roosevelt Islandil.

3 kommentaari:

enetimm ütles ...

Kanada loomulikult peab ameeriklaste järgi ka tunni ette keerama. Muidu läheb ajaarvamine sassi ;)
Ma ehamatasin täna lausa ära, kui usksest välja astusin ning mõtlesin, ega ma lõunamaale sattunud pole. Eelmisel õhtul olin veel kenasti külma vastu soojalt riides, kui koera jalutama läksin.

Anonüümne ütles ...

Oi, kui lahe blogi! Ja New Yorgist...mul hakkasid köhus liblikad keerlema :-)
Palun hästi palju postitusi ja pilte!!!!!
Ja tore, et Sinu kodu blogimaailmas leidsin.

Päikest ja sooja kevadet soovides
mäemamma

Reede ütles ...

Tere Mäemamma, mina leidsin Sinu enne :) Killukese blogi kommentaaridest. Palun Sinult ka palju postitusi ja pilte! Tahaks muidugi ükskord ise ka Sveitsi mäed üle vaadata. Aga pilte vaatan ka hea meelega. Ja loen huviga, kuidas eestlased mujal maailmas kohanevad.
Päikest teile sinna kaugele seitsme maa ja ühe ookeani taha!