28 august 2011

Astoria peale orkaani

Õues käidud ja tormi tagajärjed üle vaadatud. Midagi hullu polnud juhtunud, paari mahakukkunud suurt oksa nägime ja jõeäärne tänav oli ka üle ujutatud, aga seal on alati vesi, kui suurem vihm on olnud.
Nii et linnavalitsuse poolt lubatud suuri kahjusid meie kandis polnud, mis on kahtlemata tore.
Öösel oli natuke ärev tuule plagistamist kuulata, aga nüüdseks on vihmast saanud udu ja Irene lahkunud põhja poole. Head teed tal minna.

East River on päris kõrge, aga üle kallaste ta Astoria pargi juures ei tulnud.

 Siin on see tänav üle ujutatud, mis alati vihmaga vee alla jääb. Kuna siin eriti suurt liiklust pole ja elumaju ka lähedal ei ole, siis see vesi kedagi ei sega.

Tüdruk kõnnib kõnniteel, aia taga on jõgi.

 Sellist peenikest oksapuru oli park täis.

 Politseiauto pandi lombi ühte serva, sest kesse viitsib neid hooga vette sõitnud ja küünlad märjaks pritsinud autosid pärast õngitseda.


 Manhattan asub hetkel Andromeeda udukogus.

 Vasakul sõidutee, keskel kõnnitee, paremal jõgi.
Iga oja jõuab ükskord jõkke, ta selleks ületab kõik tõkked :)


 Esiplaanil sõidutee, tagaplaanil jõgi.


Vasakul need valged asjad on liivakotid, mis peaks nagu vee eest kaitsma. Siin on veetõke küll väga madal tehtud, aga ega selle maja juurde vett eriti ei voolanud ka.

 Selle auto omanikul läks natuke kehvasti, meie kandi ainuke mahalangenud puu kukkus tema auto peale.

 Ja osa sellest puust kukkus teise auto peale.


Läksime mööda õuest, kuhu tohib ainult tanke parkida :) Tanke me ei näinud.


Siin on ka päris suur oks alla kukkunud, aga ta tegi seda viisakalt, kukkus lageda tee peale. Keegi ei saanud pihta ja hea pärast ära koristada.
Nii et jah, seekordne orkaan möödus meie rajoonist suhteliselt valutult.

2 kommentaari:

Jannu ütles ...

Väga hea meel, et teie kandis kõik nii leebelt möödus.:) Siin CNN-i vaadates tundus kõik kordades hullem ja päris pani mõtlema, et kuidas teil seal läheb ja kuidas selle üle elate. Lõpp hea kõik hea.:)

Reede ütles ...

Meil läks jah hästi. Aga meist mitte väga kaugel polnud enam nii hästi, siin on ju igalpool merelahed ja jõesuudmed, nii et kus vähegi madalalm kallas, seal uputas korralikult. Lõuna pool oli orkaanil ka suurem võim. Ning Vermontis lõhkus teid ja maju. Meil oli põhimureks mahakukkunud puud, mis autosid lõhkusid ja majadele natuke liiga tegid.
Nüüd juba hirmutatakse mitme uue orkaaniga.