13 mai 2011

Vanem kui me keegi

Et siis tegu leivateoga.

Siit mul hea pilte näidata neile, kes tahavad retsepti juurde pilti ka. Piltkiri on universaalsem kui sõnad.

See leib siin on juba ammu tehtud ja söödud, tänaseks on selle talve leivahooaeg läbi, sest suvel on niigi palav ja hoian parem ahjust eemale.

Üleöö hapnenud tainas ehk siis juuretis juurdelisatud vee ja suhkru ja jahuga.

Pärast hapnemist lisan jahu ja suhkrut ja soola ja vett. Mina kasutan Hodgson Mills'i täisterarukkijahu (100% stone ground).


Tainas enne kerkimist.


Ja kerkinud tainas.



Seemned sisse (enne võtta juuretiseks osa tainast).


Tainas vormi kerkima.


Niisugune on kerkinud tainas, mis läheb ahju. Väga tasakesi läheb, ei tohi peale hingata ega käes loksutada :)


Kuum leib, võiga määritud.



Sisemine ilu.



Rukkijahu, vesi, suhkur, sool, päevalilleseemned, köömned, jahvatatud koriander.




2 kommentaari:

enetimm ütles ...

Mmmmm... näeb hea välja!

sille ütles ...

Nii hea näeb välja , nagu "päris" kohe. Mul kipub ikka nätsakas veidi jääma.