01 märts 2010

Vana ilmajutt

Reedel oli meil traditsiooniline lumetormipaanika. Igaks juhuks hakati asutusi kohe hommikul kinni panema. Koopiakeskuse uksel oli kaval silt - võibolla oleme avatud, aga võibolla ka mitte.
Pärast lugesin Postimehe vahendusel Bloombergis moodustatud uudist, et Central Pargis olla peaaegu meeter lund maha tulnud. Sealt käis ilmselt mõni pisike paks pilv üle, mis oma lume just sinna kallas, kuhu mõõtma mindi. Sest pargist allpool Manhattanil ma küll tähele ei pannud, et lausa vööni lumes sumama oleks pidanud.


Pood kinni.


Pole ju meetrit lund? Need pildid on küll Astorias tehtud, aga minu meelest oli Manhattanil lund veel vähem. Või seal siis lükati teed rutem puhtaks.

3 kommentaari:

patsifist ütles ...

Hissandjah, meil siin ka iga pääv uudistes näidatasse, et te kaote seal kohe lume alla ära:) Mai usu elu sees, et asi ullem saab olla kui Eestis on:))

TT ütles ...

Muidugi pole, lumi nagu lumi ikka, valget värvi ja külm kui pihku võtta:) Aga ameeriklastele ja canadalastele meeldib asju üle dramatiseerida. Näiteks lumesadu kutsutakse lumetormiks ka siis kui lai jõululumi vaikselt langeb:)

Reede ütles ...

Sõnad huge ja super ja luxury on USAs minu meelest juba ammu devalveerunud.
Tuleb meelde, et eelmisel suvel teatasid eesti lehed, et on kuumalaine. "Kuuma" lubati lausa 25 kraadi :) Nii et mis kedagi paanikasse ajab.