12 september 2009

Sõjalaevad Brooklynis




Tänase vihmase sügisilma puhul käisime Brooklynis mereväesadamas kail number 7 otsimas Eesti miinijahtijat Sakala, mis tuli New Yorki seoses NATO õppustega.
Kuna selgus, et Brooklynis on vähemalt kaks mereväesadamat ja meie saabusime alguses valesse, siis läks hulk aega kaotsi ja õigesse sadamasse jõudsime alles pool tundi enne seda, kui lihtrahvale vastuvõtt lõpetati. Väravas tehti meile miinikontroll (leebe) ja meie küsimuse peale, et kuskohas asub miinijahtija Sakala, näitas kohalik väravavaht meile suuna laevale nimega Rauma. Rauma kuulub küll Norrale, aga mis seal vahet, eksole :) Jooksime meile jäänud poole tunniga mööda sadamat ringi, leidsime 7 laeva, aga Sakala polnud neist ükski ja nii jäid eesti meremehed tervitamata. Tervitasime siis Kanada meremeest, kes oli tegelikult naine.
Kolmapäeva õhtul olid Sakala meremehed ja Eesti kaitseatašee USA-s kolonel Meelis Kiili Eesti Majas, kus alguses räägiti juttu ja inimesed said meremeestelt igasuguseid asju küsida. Üritus kestis kella viieni hommikul, aga see üks poiss laevalt, keda ma järgmisel päeval kohtasin, nägi vaatamata magamata ööle väga hea välja ja meie küsimuse peale, et miks ta väsinud ei ole, teatas, et treenituse värk.
Siinkohal tervitused meie tuttavale meremehele Viljandimaal :)
Homme saab ka laevu vaatama minna, kell 9-14. Isikut tõendav dokument võtke kaasa, muidu väravast sisse ei saa.
Ja kui keegi juhtub Sakala üles leidma, siis öelge palun mulle ka, kus voodi all või kapi taga ta peidus oli.
***
Update: Sakala oligi nurga taga, nagu kommentaaridest selgub - Sakala on nurga taga, äärmise kai lõpus, Taani laevast järgmine, sadamahoone taga.
Ja vaadake meremeestest pilte ka.

2 kommentaari:

Kart ütles ...

Siiri,
Sakala oli nurga taga:)) äärmise kai lõpus, Taani laevast järgmine, selle sadamahoone taga.
ja oli terve päeva pungil eestlasi täis:)) mereväelased olid vist ka ise üllatunud sellisest suurest huvist nende vastu.

te läksite vist Brooklyn Cruise Terminali enne??

kui aega on, minge homme kindlasti, tasub käimist.
http://estonianhousenewyork.com/pildialbum/2009navy/index.html

Reede ütles ...

Seda ma lootsin, et Eesti Kool laeva üles leidis ja mulle õige suuna kätte näitab :)
Me läksime algul sinna Brooklyn Navy Yardi, mis asub Flushing Avenuel. Sealt öeldi, et tegelikult on kaks Brooklyn Navy Yardi. Oleme sealt mitu korda ratastega mööda sõitnud ja arvasime automaatselt, et sinna tuleb minna. Noh, jätsime kodutöö tegemata.
Aga jah, kaotasime matkamisega liiga palju aega ja pärast polnud õiges kohas piisavalt aega kogu kaid läbi käia.
Tänud info eest :)
Homseks lubatakse ilusat sooja suveilma, nii et ongi kena jälle Brooklynisse jalutama minna.