29 märts 2011

Lõbustuspark







Lõbustusparki Coney Islandil ei pandudki kinni, hoopis laiendatakse natuke. Paar aastat tagasi oli kõva kisa-kära, et nüüd on lõbu läbi ja mereäärne maa müüakse kinnisvarameestele, kes ehitavad sinna luksuskorterid. No olid tõesti vanad logisevad atraktsioonid. Rahvas sai pahaseks, et juba nende vanaisad-vanaemad käisid seal vaaterattaga sõitmas ja märki laskmas ja nüüd nende lapsed ei saagi enam käia. Aga siiani pole maju sinna ehitatud ja mõnede uute torude keevitamine käis parasjagu.

28 märts 2011

Klaveripood



Mitte niisama klaveripood vaid selline, kus müüakse Estonia klaverit. Asub Manhattanil, 58. tänaval.

Estonia on selles poes heal positsioonil, esimeses ruumis esimene tiibklaver, mis silma jääb.












Intervjuud pianisti ja Estonia klaverivabriku omaniku Indrek Lauluga lugege ajakirjast Investeeri.

21 märts 2011

Kevade ootus

Esimene pilt iseloomustab potipõllundust Manhattanil, ülejäänud pildid on Astorias asuvast aiast, kus käib kibe taimede potitamine aprillist novembri lõpuni. Osad taimed saavad ka otse maamulda, nagu näiteks päevalilled, tomatid, kurgid ja mõned sordid meloneid või kõrvitsaid. Päris huvitav oleks teada, mitu sorti söödavaid taimi nad oma 6-7 ruutmeetrile ära paigutavad.




07 märts 2011

Ja jälle autoaknast

Teemaksu maksmise koht.

Toetame Venemaa majandust.

Kui eelmisel suvel maksis bensiin $2.99 gallon, siis nüüd maksab $3.25 NYC-st väljaspool ning $3.65 (umbes 69 eurosenti liiter, kui ma nüüd õieti ikka arvutasin) New York Citys.


Seda silda mööda saab New Jerseyst Staten Islandile.

Ja seda silda pidi läheb tee Staten Islandist Brooklynisse. Verrazano Narrows Bridge on ta nimeks.







Täna lasti mind linnast välja. Käisin Lakewoodis sealses Eesti Arhiivis.
Linnast väljas on palju ruumi ja vähe inimesi. Ja kullid lendavad teede kohal.

Eestlaste kirik Lakewoodis

New Jersey osariigis, nii umbes pooleteise tunni autosõidu (keskmiselt 65 miili tunnis :)) kaugusel on Lakewoodi linnake (ametlikult on ta küll township ehk alevik, aga kuna seal elab ligi 93 tuhat inimest, siis võime ta siinkohal ka linnakeseks nimetada), kus eestlastel on päris oma maatükk ja oma ehitatud Eesti Evangeelse Luteriusu Kirik. Kiriku juures asub Eesti Arhiiv Ühendriikides, mis asutati 1969. aastal.

06 märts 2011

Autoaknast

Jehoova kuningriik. See on üks neljast või viiest majast East Riveri ääres (vaatega Manhattanile), mis Vahitorni seltskonnale kuuluvad.







See on see koht, kus World Trade Centeri tornid olid.