21 jaanuar 2014

Selle nädala lumi

Lund sajab viimasel ajal suhteliselt regulaarselt, nii kord nädalas. Tavaliselt küll nädalavahetustel, aga seekord vahelduse mõttes oli sadu teisipäeval. Mida teeb njuujorgi linnaliini bussijuht, kui buss ei saa libeda tõttu peatusest minema? Vajutab gaasipedaali alla ja hoiab jalga seal kindlalt. Ei häiri teda, et tagumise ratta juurest hakkab tulema paksu suitsu ja mingi õli kärssamise haisu (umbes selline lõhn, nagu väga kulunud siduri piinamisel mäest üles sõites - ma olen seda teinud ja lõhn oli tuttav). Sentimeeterhaaval buss ju liigub siiski,




Tänavad ilusti tühjad, hea koju minna, keegi ei tolgenda jalus.
Kes on siin ristmikul käinud, teab, milline see tavaliselt välja näeb.
Porirada viib metroosse.
Maa all on must vesi.
Aga meie tänaval on ilus :)
Merry Christmas, ütles mu mees täna puuviljapoodi sisenedes.






18 jaanuar 2014

Kunstisaalis

Film Eesti Litograafiakeskuses kunsti tegemisest Bosi galerii seinal.

Photoshop (tegelikult küll Corel).
Seinal Jaak Visnap

16 jaanuar 2014

Armastus 21. sajandil

Käisin eile Bosi galeriis Eesti Litograafiakeskuse näituse avamisel. Näitus on väga hea ja saal oli rahvast täis. See esimene pilt on tehtud siis, kui galeriid sulgema hakati. Näituse postitus tuleb ka, aga algul pildid ühest väikesest külastajast. Nagu alati - kui ruumis (või laval) on laps või loom, siis tähelepanu on temal.









13 jaanuar 2014

Jõulukuuse viimnepäev

Nädalavahetusel oli Astoria pargis üritus nimega Mulch Fest, mis tähendas, et kõik võisid oma jõulukuused viia multsi tegemise masinasse. Viisime enda oma ka. Taustal on Robert Kennedy nimelise silla post. Vasakul paistavad mutrid, mis sillaposti kinni hoiavad. Huvitav, milline näeb välja selliste mutrite keeramise mutrivõti?

Mults laotatakse pärast parki laiali.
Ürituse korraldaja on mittetulundusühing Astoria Park Alliance. Nad pakkusid Whole Foodsi toidupoest toodud õunamahla (see maitses nagu kodus tehtud mahl) ja väga häid õunu ja maasika- ja mustikasnäkke.
Seda puru võis omale koju ka viia, paljudel on see aias põõsaste all.
Nemad vist võtsid naabrite kuused ka kaasa.

04 jaanuar 2014

Unistuste linna prügimäed ja porijõed


Kui eelmises peatükis näitasin kaunist puhast lund, siis nüüd näete, milline on lumise linna tõeline pale :) Esimene pilt on tehtud läbi porise vaguniakna, sellest need plekid taevas. Pildil on Queensboro Plaza Long Island Citys ja taga paistab Manhattan. Vahepeal seal kuskil on jõgi ka.
Park Avenue Manhattanil, sõiduteedelt lumi kenasti ära lükatud ja sulatatud. Soola kallatakse südamest, kõnniteededele ikka pangedega, nii et kui lumi on ära voolanud, siis krigiseb paar sentimeetrit soola jalge all. Saabastele muidugi jäävad randid ja autod näevad välja nagu oleks neid pargitud puu all, mille otsas elab kajakakoloonia.
 
Lumesadu muudab prügivedajad alati teovõimetuks ja prügihunnikud suurenevad iga päevaga. Kuna esmaspäeval on oodata pluss kuus kraadi ja vihma, siis ilmselt lahkub ka viimne lumi ja prügivedajad loodetavasti sulavad lume alt välja.
Sellisest materjalist tuleb igal teeületusel läbi sulistada kaks korda (mõlemas teeservas), kogenud inimesed kannavad kummikuid.


Tahate tulla Manhattanile lumme möllama? Tegelikult on siin tore. Tuleb lihtsalt kanda kummikuid.

03 jaanuar 2014

Ega tali taeva jää

Ilm läks külmaks (praegu on miinus 10) ja lumi sadas maha. Üks purskkaev meie tänavas ei olnudki külmunud.

Mõned viskavad kuused välja kohe peale jõule. Aastavahetus pole siin nii oluline kui jõulud.



Pargist tuli kelgutajaid.



Väike pidurdus

Kõva pidurdus
Lumes PEAB pikali olema.
Ära hüppa lumme tundmatus kohas!
Bassein
Sõiduvahend


Ahjud köevad.
East River. Teisel kaldal on Harlem.
Jõuluinstallatsioon.
Taevas ei ole mitte pilved vaid elektrijaama korstendest tulev aur.