18 aprill 2014

Peaaegu nagu kevad

See talv ja kevad on kodust eesti ilma pakkunud, seega õue väga kippunud pole. Puud alles raagus, magnooliad siiski on märganud õitsema hakata, aga muidu on kõik pruun. No natuke on sirelitel lehtede otsad väljas ja forsüütiad ning aprikoosid õitsevad. Paar päeva tagasi oli väike lumesadu. Aga vahepeal kaks päeva oli üle 20-ne kraadi ka sooja, nii et panin jope kappi ära. Ja võtsin ta jälle välja, kui null kraadi tagasi tuli. Õnneks on vahepeal ohtralt sünnipäevi, kultuuripäevi ja muud tubast tegevust olnud. Asju käisime ka töökaaslastega ostmas, Woodbury Commonsis, päris hea saak oli (kolm paari täisnahast mugavaid jalanõusid $150 eest ja natuke riideid)
Eesti Vabariigi aastapäeva tähistamise kringel, New Yorgi Eesti Maja koka Inna tehtud. Ta teebki nii häid, nagu välja paistavad.
Kõige väiksemad koolilapsed punusid rahvusvärvides käepaelu.

Jook ühelt sünnipäevalt.
Vahepealne väike kevad.
Empire State Buildingu ees oli väike pulmarong. Pruutpaar käis üleval tornis pildistamas.
New Yorgi Eesti Kultuuripäevadel olid huvitavad loengud kosmose tumeainest ja arhitektuurist. Vasakul on akadeemik Jaan Einasto, paremal arhitekt Andrus Kõresaar. Veel oli Lauri Mälksoo loeng Ukraina kriisist.
Eesti Maja seinal oli näitus uuemast Eesti arhitektuurist.Selle näituse saadame edasi Toronto Eesti Majja.
Kultuuripäevade avamise maasikad.
Aga seda torti anti NY Eesti Maja manageri baby showeril. Juuni algul sünnib New Yorgis üks väike eesti-ameerika poiss.
Ja seda torti saime süüa ühe eesti poisi 40ndal juubelil.
Nagu ikka ei saa mõned inimesed näppe mullast eemal hoida. Aga et öösiti on külm olnud, siis pannakse tomatitele ja paprikatele purgid pähe.
Praegu on selline kevad.
Sel kevadel said kunstnikud võimaluse oma tehtud mune linna peale laiali paigutada. Mingi võistlus kaasneb ka nendega ja pärast võib neid mune oksjonilt osta. Ma neid palju näinud pole, aga neid peaks üle 200 olema.
Sellist skulptuuri kohtasin Upper East Side'is. Asja nimi on Dama a Caballo V ja autor Manolo Valdes. Kunstnik on neid hobustega dama'sid teinud vähemalt 9. Selle konkreetse skulptuuri puhul on tegemist Hispaania kuninganna Isabel de Borbóniga (1621-1644).
Veel paar muna.
See muna on klaaskastis ja klaasile kukkunud linnukaka varjud teevad asja isegi huvitavamaks.

Central Park.

Ilus maja Upper East Side'ist.

Kommentaare ei ole: