26 oktoober 2013

Muhu in Soho

Käisin täna Sohos vaatamas, kuidas eesti rahvatantsijad esinesid rõivadisainer Gudrun Sjödeni poes muhu mustritest inspireeritud kollektsiooni esitlusel. Soho on väga eksklusiivne linnaosa Manhattani edelaosas, täis butiike ja kunstigaleriisid. Gudrun Sjödeni pood asub aadressil 50 Greene Street ja nüüd saab sealt osta muhu mustritega riideid ja kodutekstiile (väga armsaid köögirätikuid näiteks on ja mantlid ja kampsunid ja kindad jne)








Vasakpoolne pood


Soho lapsed muidugi jopedes ei käi.

Päris muhu rahvariided olid ka esindatud, Liisi tõi need omal ajal Eestist kaasa. Liisi on New Yorgi Eesti Maja rahvatantsurühma Saare Vikat juhendaja.





Mulle meeldivad kõik need lambid, sellepärast panin kõik need pildid siia üles.
New York versus Muhu.
See lamp pole Gudrun Sjödeni poes, see on ühes teises poes Greene tänaval.
Lahe idee.




Jupike Brooklynit

Veel üks vana tehas maha lammutatud. Asemele tulevad ilmselt jälle klaastornid vaatega Manhattanile, asustatud ortodoksete juutidega (naabruses juba on sellised tornid).

Selle plangu taga oli enne ka ilus vana tehas (Domino suhkrutehase hooned), aga eks alati on odavam uus klaaskast ehitada kui vana maja renoveerida.
Ei tea, kas teistes linnades ka sellised pissipudelid tänavatel on? New Yorgi taktso- ja limusiinijuhid töötavad peaaegu 24 tundi ööpäevas ja kuna parkimine on ulme kallis, siis pissimiseks auto parkima ja vetsu otsima ei hakata, sobib tühjaksjoodud pudel ka. No ja pudel poetatakse tänavale. Toidukärudes töötavad mehed pidid sama tegema.

Meil oli siin linnapea valimisel skandaal ka, üks kandidaatidest saatis enda sellest kohast pilte, mida enamus mehi varjab, mõnedele naistele. Naised panid pildid internetti üles. Iga jumala päev siis heietati seda uudistes. Mehel on vastav perekonnanimi ka - Wiener. Mõned viinerisaiu müüvad toiduautod hakkasid selle peale oma reklaamiks stringe üles riputama.
Prospect pargi juures on nädalavahetustel suur valik toiduautosid, meie ostsime seekord poolakate käest grillvorsti, väga hea oli. Pildil on mehhiklaste auto, mitte poolakad.
Achtung, Baby! Suur majanduslangus on tulemas!

Väike turg Long Island Citys

Ühel pühapäeval Gantry pargi poole sõites avastasime väikese turu.

Kätepesemise koht.
Kaablipoolidest lauad.

Kaasaskantav fotostuudio.





Abimootoriga ratas

Keegi on omale sellise ratta kokku pannud.
Ei tea, kui tuliseks mootor sõidu ajal läheb ja kas püksisäär rihma vahele ei jää. Rattaomanikku polnud käepärast, ei saanud otseallikast küsida.
Nii armas tuli.